MuKille mainetta liiton päätösgaalassa

19.5.2017

A-poikien vuoden pelaaja: Miika Heinonen
A-poikien vuoden pelaaja: Miika Heinonen
Juniorisarjojen lupaavin kaukoheittäjä: Riku Halmesmäki.
Juniorisarjojen lupaavin kaukoheittäjä: Riku Halmesmäki.

MuKi pääsi mukavasti tapetille koripalloliiton kauden päätösgaalassa, kun kaksi seuran A-poikaa kävi pokkaamassa estradilta palkinnot. Hieno kauden päätös Suomen mestaruuden voittaneilta A-pojilta.

A-poikien vuoden pelaajaksi valittiin loistavan kauden pelannut Miika Heinonen. Terveenä pysynyt Heinonen loikkasi kauden aikana roimasti eteenpäin ja valinta vuoden pelaajaksi meni oikeaan osoitteeseen. Reilu 190-senttinen Miika tilastoi A-poikien runkosarjassa keskiarvoikseen 20.1 ppg, 6.7 rpg ja 4.6 apg. Pudotuspeleissä tahti vain kiihtyi ja Miika otti vastuuta hieman enemmän iskemällä taululle 23.2 ppg, 8.4 rpg ja 3 apg. Keväällä pojan kaulaan pujotettiin kolmas SM-kulta, kun MuKi vei mestaruuden A-poikien SM-sarjassa. Heinonen urakoi myös MuKin miesten joukkueessa, joka pelasi viime kaudella M1B-divisioonassa. Fyysinen takamies oli sarjan paras suomalainen korintekijä huikealla 24.5 pisteen keskiarvolla ja nuorukaisen esitykset olivat sarjan kovimmasta päästä.

Keväällä 18-vuotta täyttänyt MuKi-kasvatti on ollut joukkueensa tukipilareita jo 11 vuoden ajan. Nyt on kuitenkin aika siirtyä seuraavalle sarjatasolle ja edessä onkin vaihto HBA:n riveihin M1A-divisioonaan. Heinosen tavoitteena on jo pitkään ollut pelata jenkkiyliopistossa ja HBA on näyttänyt olevansa oikea väylä Amerikan mantereelle. Kiitos Miikalle yhteisistä vuosista ja onnea sekä menestystä kohti unelmien täyttymystä.

Myös toinen MuKin A-poika kävi pokkaamassa palkinnon päätösgaalassa, kun Rikhard Halmesmäki palkittiin vuoden lupaavimpana juniorisarjojen kaukoheittäjänä. Todella hienosti kauden aloittanut Riku loukkaantui harmillisesti joulun tienoilla ja pojan kausi päättyi valitettavasti kesken. Ennen loukkaantumistaan urheilullinen takamies oli heittänyt kolmosensa 45 %:n tarkkuudella sisään (9/20). Parin viikon päästä ylioppilasjuhliaan viettävä Riku tehnee kuitenkin ensi syksynä vahvan paluun kentille ja jatkaa tarkkaa heittotyöskentelyään aikuistasolla.

Onnittelut kummallekin pojalle!

Miika Heinosen play off highlight-video