C-pojilla nousujohteinen kausi

22.5.2017

C-pojat nostivat hienosti tasoaan kauden edetessä.
C-pojat nostivat hienosti tasoaan kauden edetessä.

MuKin C-poikien joukkue lähti kauteen lähes kolmenkymmenen 2003 & 2004 syntyneen pelaajan voimin. Otteluita joukkueelle kertyi kauden aikana yli sata, kun pojat pelasivat syksyllä kolmea ja keväällä peräti neljää eri sarjaa ja osallistuivat lisäksi useisiin turnauksiin.

C-pojat aloittivat kautensa syksyllä leireilemällä viikonlopun Viron Rakveressa. Viikonlopun aikana päästiin vetämään useat hyvät harjoitukset ja pelaamaan myös kolme harjoitusottelua paikallisia joukkueita vastaan. Leirillä saatiin käytyä paljon läpi harjoiteltuja asioita, mutta mikä tärkeintä joukkuetta saatiin erinomaisesti hitsattua yhteen tulevaa kautta varten.

Sarjakausi alkoikin lähes heti Rakveren leirin jälkeen, kun kaikki kolme sarjaa pyörähtivät käyntiin syyskuun alussa. Syyskauden tavoite oli selvä: paikka kevään C-poikien SM-sarjaan. Joukkue selvittikin syksyn SM-karsintasarjan hienolla 7-4 rekordilla ja lunasti kevääksi paikan C-poikien SM-sarjaan. Syksyn aikana joukkue nappasi monta kovaa voittoa ja haastoi ennakkoluulottomasti vastustajan kuin vastustajan.

C-pojat kävivät kauden aikana hakemassa kokemusta myös kansainvälisiltä kentiltä. Joululomalla osa pojista matkasi Kaunasiin, Liettuaan, Sabonis Cupiin mittamaan tasonsa Baltian kovimpia joukkueita vastaan. Osalle pojista Kaunasissa pelatut pelit olivat ensimmäiset kansainväliset pelit, mikä näkyi ajoittaisena jännittämisenä. MuKin pojat haastoivat kuitenkin rohkeasti kaikkia vastustajiaan ja hienojen kokemusten lisäksi napattiin turnauksesta yksi voittokin mukaan kotimatkalle.

Joululomien jälkeen C-pojat palasivat heti tositoimiin ja aloittivat tammikuun alussa taipaleensa C-poikien SM-sarjassa. Hienosta taistelusta huolimatta avausturnauksesta ei vielä pisteitä tullut. Toisessa turnauksessa MuKi sai voittotilinsä auki kaatamalla Kauhajoen Karhun lukemin 76-64. Kolmannesta turnauksesta joukkue nappasi niin ikään yhden voiton ja lopputurnauspaikka jäi panokseksi viimeiseen runkosarjan turnaukseen. Vaikka MuKi nappasi viimeisessä turnauksessa molemmista peleistään voitot, se ei valitettavasti riittänyt. Pelien mennessä ristiin, joukkue jäi harmillisesti SM-lopputurnauksen ulkopuolelle piste-eron takia.

Vaikka SM-sarjassa ei mitalipeleihin asti päästykään, aluesarjoissa C-pojat saavuttivat hienosti paikat aluefinaaleihin sekä 2004 että 2003 syntyneiden ykkösdivisioonissa. Nuoremmat C-juniorit hoitivat tyylikkäästi itselleen kaulaan pronssiset mitalit voittaen HNMKY:n pronssiottelussa lukemin 67-50. Vanhemmat C-juniorit puolestaan taistelivat hienosti hopealle Keravaa vastaan. Jotain poikien kehityksestä kertonee se, että syksyn sarjakohtaamisessa Kerava oli vielä vahvempi lukemin 40-75, mutta aluefinaaleissa MuKin pojat pistivät kunnolla kampoihin ja kirkkaimmat mitalit matkasivat Keravalle vain kahden pisteen erolla.

Kausi päätettiin vielä aluefinaalien jälkeen Tallinn Nord Cupissa 12-14.05, jonne C-pojat matkasivat jälleen kahden joukkueen voimin. Turnauksesta 04-pojat nappasivat itselleen seitsemännen sijan ja 03-pojat taas pääsivät kotimatkalle pronssiset mitalit kaulassa.

C-poikien joukkue on vuoden aikana mennyt hurjasti eteenpäin ja joukkue yllätti kauden aikana varmasti monet vastustajansa taistelutahdollaan ja periksiantamattomuudellaan. Kovan taistelutahtonsa ansioista joukkue pystyikin kääntämään kauden aikana monta tiukkaa ottelua edukseen. Joukkueessa vallitsee huikea yhteishenki ja treeneissä on hyvä tekemisen meininki. Joukkue on täynnä motivoituneita ja innokkaita treenaajia, joita valmentajien on ollut ilo valmentaa. Tulevaisuus näyttää siis valoisalta ja näistä pojista kuullaan varmasti vielä.