PM-kisat täydessä vauhdissa

26.6.2017

Allu Aglassinger vääntää korin alla Suomen U16-maajoukkueessa.
Allu Aglassinger vääntää korin alla Suomen U16-maajoukkueessa.
Teemu Suokas puolestaan häärii kaarella samassa joukkueessa Allun kanssa.
Teemu Suokas puolestaan häärii kaarella samassa joukkueessa Allun kanssa.

Nuorten PM-kisat käynnistyivät tänään maanantaina Kisakalliossa. Pohjolan U16- ja U18-maajoukkueet mittelevät viikon aikana paremmuudesta ja mukana on myös MuKi-edustusta.

Suomi kohtasi kisojen avauspäivänä Islannin ja Suomi korjasin potin niin poikien kuin tyttöjenkin maaotteluissa. Suomen alle 16-vuotiaat pojat nitistivät vastustajansa lukemin 75-83 ja sudenpentujen riveissä nähtiin myös kaksi MuKin 01-poikaa, kun Suomi-paidan vetivät ylleen Alexander Aglassinger ja Teemu Suokas.

Jässikkämäinen Allu käytti tehokkaasti peliminuuttinsa hyväkseen ja täytti tonttinsa mainiosti. Lähes kotikaupungissaan (Lohja) pelannut Allu nosti reilussa 14 minuutissa 11 pistettä hyvillä prosenteilla ja puolustuksessa poika pelasi tuttuun tyyliinsä tiukasti. Teemu haki avausottelussa vielä heittoaan, mutta hänellä on koko viikko aikaa näyttää taitonsa ja sen poika tulee varmasti tekemäänkin.

Pari vuotta vanhempien maajoukkue näytti viimeisellä neljänneksellä jo karkaavan Islannilta, mutta joukkuepelaamisen spesiaalimiehet nousivat loppuhetkillä aivan kantaan. Suomi sai kuitenkin säilytettyä johtonsa ja voitto korjattiin numeroin 69-74. Suomen joukkueessa pelasi kaksi päättyneellä kaudella MuKin värejä kantanutta takamiestä (Tuomo Antikainen ja Miika Heinonen). Ensi kaudeksi nämä pojat siirtyvät sarjaporrasta ylemmäksi, kun Tuomo vaihtaa ToPoon (M1DA) ja Miika vetää ylleen HBA:n (M1DA) vihreävalkoiset peliasut. Kaverit hakevat kovempaa haastetta ja sitä on heille varmasti tarjolla. MuKi kiittää kasvattejaan yhteisistä vuosista ja toivottaa heille onnea sekä menetystä. Jatkukoon kehitys kohti vieläkin korkeampia sarjoja.