U19-reissupeleistä väkevät vinstit

27.11.2017

Osse Koskela on hyvässä alkutalven vireessä. (arkistokuva)
Osse Koskela on hyvässä alkutalven vireessä. (arkistokuva)
Touko Tainamo kiitti takamiesten hyvistä syötöistä ja nosteli rolleista monta helppoa kuppia. (arkistokuva)
Touko Tainamo kiitti takamiesten hyvistä syötöistä ja nosteli rolleista monta helppoa kuppia. (arkistokuva)
Tom Niirasen väkevät ajot Lappeenrannassa auttoivat joukkuetta voittoon. (arkistokuva)
Tom Niirasen väkevät ajot Lappeenrannassa auttoivat joukkuetta voittoon. (arkistokuva)
Allu Agglassinger pelaa uransa parasta korista tällä hetkellä. (arkistokuva)
Allu Agglassinger pelaa uransa parasta korista tällä hetkellä. (arkistokuva)

A-poikien sarjat jatkuivat pitkillä vieraspeleillä, kun VK1-pumppu matkasi itärajalle Lappeenrantaan ja SM-pumppu taas Jyväskylään. Molemmista peleistä onnistuttiin kairaamaan hienot voitot.

Jyskylän peli alkoi jo klo 12:00, joten startti Munkasta oli hieman seitsemän jälkeen. Uneliaisuutta ei kuitenkaan ottelun alussa kaikkien yllätykseksi vierasjengin toimesta ollut laisinkaan vaan päinvastoin, MuKi vei ja HoNsU vikisi. Kotijengin aikalisällä voimasuhteet tasoittuivat ja loppuerä pelattiin tasaväkisesti. Toisella jaksolla HoNsU sai selkeästi juonenpäästä kiinni ja MuKilla oli ajoittaisia vaikeuksia kotijengin yliaggressiivista ja yliauttavaa puolustusta vastaan. Puoliajalle mentiin kuitenkin vierasjengin johdossa 45-39.

Kolmas jakso alkoi taas hyvin, mutta nukahdukset puolustuksessa sallivat vielä Honsun roikkumisen löysässä hirressä, kunnes viimeisellä neljänneksellä niskat saatiin vihdoin taitettua. MuKi vyörytti laajalla rintamalla taululle 97 pistettä, joka on toki kelvollinen suoritus aggressiivista puolustusta vastaan. Siitä huolimatta hyökkäyksessä ei ollut paras päivä ja menetyksiä tuli normaalia enemmän. Myös täysin vapaita kolmospussituksia kivitettiin seinille ja leijapeissa sekä niitä edeltävissä pallottoman puolen leikkauksissa olisi ollut parantamisen varaa. Onneksi hyökkäyslevypalloihin mentiin hanakasti ja ne pelastivat useita hyökkäyksiä. Puolustuksen ongelmat ovat myös edelleen läsnä ja 1vs1 tilanteita hävitään liian usein. Kausi on onneksi pitkä ja treeneissä painopistettä täytyy siirtää vielä enemmän puolustuksen suuntaan. Lopputulos 75-97.

"Positiivisin" asia pelissä oli se, että Mukin -99 & -00 ikäluokkien ensimmäinen tekninen virhe näki päivänvalonsa, kun jengin ”paha poika” Joonas ”Jonde” Timonen ansaitsi teknillisen virheen, eli mökin. Tosin teku vihellettiin sanojen ”Oh my God” jälkeen, joten se ei ehkä ollut täysin ansaittu. Pelin tuomarit halusivatkin tällä kertaa ottaa roolia oikein tosissaan ja painopiste vihellyksissä sekä huomioissa oli tilanteiden ulkopuolelta vihelletyt epäurheilijamaiset virheet sekä huomautukset alueista, joissa päävalmentajat saavat sääntöjen mukaan seisoa. Sellaista.

MuKin parhaat puolustajat ottelussa olivat Åvist, Marttinen & Koskela kolmikko. HoNsU:lta erottui Kärkkäinen sekä äärimmäisen nopea Boyd. Ensi viikko huilataan U19-sarjojen osalta ja se tuleekin tarpeeseen.

Lappeenrannassa ei tyylipisteitä jaettu, kun paikallinen Namika ja MuKi 2 taistelivat VK1-matsin voitosta. Munkkalaiset päättivät puolustaa heittäjiä löysästi ja korilleajajia tiukasti, joten kotijoukkueella oli varsin usein vapaa korintekopaikka. MuKijengi heitti puolestaan lähes kaikki ohi myös helpoistakin paikoista ja puoliajalla tilanne oli kuin käsipallomatsista 26-35.

Pienen herättelyn jälkeen vierasjoukkue keräsi itsensä ja peliin tuli hieman tolkkua. Alexander Agglassinger jatkoi vahvaa syyskauttaan yhdessä Aron Dahlbergin kanssa ja puoliaikatauolla ohjeista vaarin ottanut Tom Niiranen pyrki hanakasti korille ja toi MuKin peliin uuden vaihteen. MuKi pystyi säilyttämään reilun 10 pisteen johtonsa loppuun asti ja kotimatkalle lähdettiin BK:n kautta tuloksella 55-69.