Työvoitto Karkkilassa

27.11.2017

Eetu Lähdetniemi nostaa tasaisesti tasoaan ja eilen poika pelasi yhden uransa parhaimmista otteluistaan. (arkistokuva)
Eetu Lähdetniemi nostaa tasaisesti tasoaan ja eilen poika pelasi yhden uransa parhaimmista otteluistaan. (arkistokuva)
Pyrhönderos Marttinen jaksaa jaksaa painaa painaa... (arkistokuva)
Pyrhönderos Marttinen jaksaa jaksaa painaa painaa... (arkistokuva)

Nuori munkkalaisjoukkue siirtyi M1DB:n kärkipaikalle, kun MuKi taisteli arvokkaan vierasvoiton Karkkilassa 66-72. MuKi on voittanut kauden 9:stä pelistään 8 ja on tällä hetkellä tasaisen sarjan ykkösenä.

MuKi aloitti Karkkilassa mainiosti. Liikkuva hyökkäys ja intensiivinen puolustus pakotti KaU Basketin jo aikaisessa vaiheessa aikalisälle (2:22, 3-8), mutta siitä huolimatta vierasjengi jatkoi vahvasti ja vei ensimmäisen kympin nimiinsä luvuin 17-22.

Toisella neljänneksellä korinteko olikin sitten kummallekin joukkueelle vaikeaa. Karkkila hieman yllätti vierailijat aggressiivisella puolustuksellaan ja varsinkin heidän pallonskriini-puolustus (hard hedge) tuli täysin puskista. MuKijengi ei saanut kyseisistä tilanteista palloa tarpeeksi nopeasti liikkeelle ja sen johdosta heittovalinnat eivät olleet parhaita mahdollisia. Välillä heittopaikka saatiin hyvin luotua, mutta sitten heittäjä epäröi ja menetti rytminsä, jonka jälkeen ratkaisuvalinta muuttui yleensä huonommaksi. Neljänneksen lopussa MuKi sai kuitenkin repäistyä tilanteesta 26-27 puoliaikajohdon 26-34 vajaassa neljässä minuutissa ja hyvä puristus jakson loppuun nosti vierailijoiden tsemppifiilistä kun koppiin mentiin punomaan uusia juonia.

Avauspuolikkaalla puolustuksen pelisuunnitelma toteutui lähes täydellisesti ja ainoastaan KaU:n kokeneen takamiehen Janne Kinnusen 15 pistettä pudottivat MuKi-puolustuksen arvosanaa täydestä kympistä alaspäin vain miinuksen verran. MuKi-sentterit Eetu Lähdetniemi ja Touko Tainamo puristivat mehut kotijoukkueen järkäleestä Byron Burnettista. KaU:n toinen jenkki HL Coleman ei puolestaan päässyt irti Okko Ailion ja Panu Pursiaisen pihdeistä.

Tauon jälkeen pakittaminen jatkui tiukkana ja MuKi kasvatti johtonsa jo 12 pisteeseen, mutta puolustaan hieman passiivisemmaksi muuttanut kotijoukkue hivuttautui lopulta rinnalle ja ohikin, kun viimeiselle jaksolle lähdettiin.

Viimeinen neljännes eteni tasaisena kohti ottelun viimeisiä minuutteja, jolloin MuKin Calvin Ward otti ohjat käsiinsä. Jenkkilaituri heitti MuKin viimeisestä 12 pisteestä 8 ja näiden korien ansiosta MuKi nykäisi piste-eron, jota karkkilalaiset eivät enää saaneet kurottua kiinni. MuKille todella arvokas vierasvoitto numeroin 66-72.

MuKin parhaimmistoon kuului loistavan pelin pelannut Eetu ”Löbö” Lähdetniemi, joka taisteli mainiosti korin alla huomattavasti leveämmät hartiat omaavaa Byron Burnettia vastaan. Kivitalon kokoinen Burnett tuskaili viimeistelyään korin alla, kun Löbön kilometrin mittainen käsivarsi oli lähes aina edessä. Löbö sai myös jengikavereiltaan hienosti apuja heikolta puolelta, kun Burnett laittoi peruutusvaihteen silmään. Vasta 17-vuotiaan Lähdetniemen +/- -tilasto on myös mukavaa luettavaa, kun se pojalla näyttää lukemaa +21.

Toinen pakkipään uurastaja oli tuttuun tapaansa ”Pyffe” Marttinen, joka tuntuu ehtivän joka paikkaan ja saa pelillään vastustajan aika usein pois raiteiltaan. Virhevaikeudet hieman hidastivat Pyryn menoa, mutta taitaa olla Kinnusenkin jalat hapoilla, kun maanantaiaamuna nousi sängystä. Sen verran normaalia enemmän hänkin joutui urakoimaan.

Myös Calvin Ward voi olla tyytyväinen iltapuhteeseensa. Jenkkilaituri parantaa peliään koko ajan ja hän on selvästi pääsemässä enenmmän ja enemmän sisään joukkueen pelitapaan. Robin Åvist teki joukkueelleen tärkeitä pisteitä varsinkin silloin, kun muilla tuntui olevan ranteet kylminä.

Seuraavaksi MuKi kohtaa M1DB:n kärkikamppailussa HNMKY:n ensi sunnuntaina 3.12. klo 15:00 ja silloin on MYK:ssa tiedossa varmasti kiihkeä paikallistaisto. Tervetuloa paikan päälle kannustamaan omiaan. MuKin M1DB-otteluihin on ilmainen sisäänpääsy.