MuKi vei kärkikamppailun

3.12.2017

Calvin Ward parantaa peliään. (Kuva: Harri Vallila)
Calvin Ward parantaa peliään. (Kuva: Harri Vallila)

Miesten 1B-divarin kärkipaikoilla keikkuvat MuKi ja HNMKY kohtasivat sunnuntaina Munkkiniemen yhteiskoululla. Kahden yritteliään joukkueen mittelön vei nimiinsä MuKi, jonka riveistä löytyi ottelun kuluessa monta onnistujaa.

Tiedossa oli siis kahden kovaa puolustavan joukkueen paikallistaisto. MuKi on kauden aikana kärsinyt tappion vain Biisoneille, eikä HNMKY:kään ole hävinnyt kuin kaksi ottelua (Bisons & PeU) syksyn aikana, joten Namikalla oli voittamalla mahdollisuus nousta sarjataulukossa ohi munkkiniemeläisjoukkueen.

MuKi ei kuitenkaan antanut vierailijoiden ottaa sarjapisteitä mukaansa, sillä nuoren joukkueen pää kesti loppuun asti eikä iholle noussut Namika päässyt muutamaa pistettä lähemmäksi. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja hyvin liikkunut hyökkäys tuotti mukavat 25 pistettä ensimmäisen kympin aikana. Tosin vastustajan 21 pinnaa oli turhan paljon ja suurimman osan näistä pisteistä HNMKY teki varsin helposti korin alta.

Toinen neljännes jatkui tasaisissa merkeissä ja varsinkin MuKin jenkkilaituri Cal Wardin ranne oli jakson aikana lämpöisenä. Mies nakutti neljänneksellä tarkasti 11 pojoa ja piti huolen, että kotijoukkue siirtyi puoliajalle johtoasemassa lukemin 43-40. Vaikka MuKi oli ensimmäisen 20 minuutin aikana niskan päällä niin peliesitys ei kuitenkaan ollut kiitettävää. Puolustuksesta puuttui terävyys ja joukkue tuntui menettävän palloja turhankin helposti. Osittainen syy siihen on tietenkin vastustajan intensiteetti, mutta MuKijengille tuli silti liikaa helppoja mokia.

Kolmannen jakson käsikirjoitus ei juurikaan muuttunut kahdesta aiemmasta neljänneksestä. Koreja väännettiin vuoron perään eikä kumpikaan joukkue pystynyt nykäisemään suurempaa piste-eroa. MuKin kolmoset upposivat varsin tarkasti (44 %), mutta korille myös ajettiin vauhdilla. Namika puolestaan luotti ykkösnyrkkiinsä Sakari Laaksoon, joka tehtaili väkeviä koreja läheltä ja kaukaa (24 pist.). Viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteesta 62-57.

Virhevaikeuksien takia vaihtopenkkiä kuluttanut Pyry Marttinen päästettiin irti viimeisen 7 minuutin pyörähdettyä käyntiin. Namikan pelisuunnitelmaan kuului screenien meno alakautta Marttisen kohdalla ja Pyry päätti näpäyttää vastustajaa linkoamalla kolme onnistunutta kolmosta matsin aikana. Viimeisellä jaksolla energinen Pyry duunasi viisi pistettä ja auttoi joukkueensa 78-67 johtoon, kun pelikello näytti aikaa 36:20.

Malmilla kotiaan pitävät namikalaiset eivät kuitenkaan heittäneet kirvestä kaivoon, vaan periksiantamaton puolustus ja taktiset virheiden otot toivat vieraat vielä kolmen pisteen päähän, kun kotijoukkue kivitti vaparit viime hetkillä 2/8. MuKin ote kuitenkin kesti summerin soittoon asti ja arvokkaat sarjapisteet jäivät Munkkaan numeroin 81-77. Pyryn lisäksi MuKilta onnistuivat myös Tuomas Oksa, Cal Ward ja Robin Åvist.

MuKin peli-ilme ei ollut aivan sitä parasta A-luokkaa. Oliko syynä edellispäivän muuttokeikka, scouttitreenien peruuntuminen vai alkutalven väsymys? Ken tietää, mutta parannettavaa joukkueella on varsinkin hyökkäyssettien juoksemisessa. Niistä puuttuvat oveluus, ajoitukset, rytminvaihdokset ja jykevät screenit eli toteutuksen kanssa on ongelmia . Suurin osa MuKin pisteistä tehdäänkin ns. vapaan pelin ansoista, mutta toisaalta sitä on myös eniten treenattu. Tässä on kuitenkin työsarkaa valmennukselle, jotta joukkueen peliä saadaan kehitettyä paremmaksi.

M1DB-matsit jatkuvat ensi sunnuntaina 10.12., kun Aalto-Basket saapuu Otaniemestä Munkkaan. MuKin viimeinen kotiottelu ennen joulua alkaa totutusti klo 15:00 ja sisäänpääsy on kaikille ilmainen. Miesten pelin jälkeen pelataan B-poikien SM-ottelu MuKi-Honka klo 17:30, joten ensi sunnuntaina kannattaa tulla Mykkiin seuraamaan korista.