Robin Åvist pelasti sarjapisteet

10.12.2017

Robin Åvist heitti kolkit hienosti 6/10 Aalto-Basketia vastaan.
Robin Åvist heitti kolkit hienosti 6/10 Aalto-Basketia vastaan.

MuKin kotitaika oli lähellä murtua, kun teekkariporukka Aalto-Basket meinasi jarruttaa pisteet Otaniemeen. MuKi pystyi kuitenkin nitistämään voiton, kiitos siitä kuuluu ratkaisuhetkillä kolmosia naulanneelle Robin Åvistille.

Nuoret munkkalaiset taisivat luulla, että tiedossa olisi kevyempi iltapuhde, kun vastaan asettui toistaiseksi vain yhden voiton kauden aikana ottanut Aalto-Basket. Vauhdin pois ottanut AB tukki korinalustansa ja MuKi joutui heittelemään kauempaa. Se ei suuremmin harmittanut MuKi-valmennusta, mutta se, että toisessa päässä ei pystytty puolustamaan ketään sai penkin pään verenpaineen nousemaan. MuKi yritti laittaa painetta, mutta lähes aina teekkari pyyhälsi ohi korintekoon tai sai mukilaisen rikkomaan (virheet ottelussa 22-11). Mukilaiset reagoivat jokaiseen heittoharhautukseen ja espoolaiset nostelivat ”pump feikkien” päätteeksi helppoja koreja. MuKin päässä oli pussukka soinut 20 minuutin pelin jälkeen 47 pisteen edestä eikä sellaista ollut tapahtunut vielä kertaakaan kauden aikana

Puoliajalla pukukopissa ajateltiin, että paikkapuolustuksellahan homma kääntyy, kun vahvasti korille pyrkivä ja sarjassa vähiten kolmosia yrittänyt AB oli heittänyt avauspuolikkaalla kolkit 1/4. Puolustuksen muutos olisi voinut toimiakin, mutta kun se kuoppa oli jo itselle kaivettu niin nuoren MuKijengin oli noustava sieltä ilman vippaskonsteja. Kolmannen jakson alku olikin lupauksia antava, kun Aalto oli tehnyt vain kaksi pistettä ensimmäisen reilun kuuden minuutin aikana. MuKi-puolustus oli aggressiivista ja sellaista kuin sen olisi pitänyt olla alusta alkaen. Sitten tuli taas seinä vastaan ja MuKin kasvattama lähes 10 pisteen johto kutistui neljään pisteeseen (62-58) jakson loputtua.

Viimeinen neljännes eteni hienoisessa kotijoukkueen johdossa, mutta fiksusti pelanneet vierailijat eivät antaneet periksi. Espoolaisporukka kuittasi helpoilla koreilla MuKin liian nopeat ja huolimattomat ratkaisut eikä MuKijengi saanut hengähtää helpotuksesta kuin vasta loppusummerin soidessa lukemissa 80-78.

MuKille olisi tullut noutaja ellei 17-vuotias Robin Åvist olisi tykittänyt viimeiseen 10 minuuttiin viisi 3pist.-heittoa säkkiin. Aalto-Basketin paikkapuolustus jätti paljon vapaita heittopaikkoja, mutta kun kotijengillä ei ollut paras heittopäivä niin vaikeaa oli. Onneksi ”Robsonin” ranne oli lämmin ja sarjapisteet saatiin näin jäämään Munkkaan.

Vaikka päivän ottelu ei fiiliksiä juuri nostattanut niin jotain positiivista on kuitenkin joukkueen esityksistä sanottava. MuKi on nyt pelannut puolet kauden otteluistaan ja joukkueen voittosaldo on todella hieno 10-1. Vain sarjan ennakkosuosikki LoKoKo Bisons on ollut lähinnä A-pojista koostuvalla MuKille liian kova pala purtavaksi. Ennakkokaavailuissa tuskin kukaan odotti tällaista syyskautta ja joukkue onkin asettanut tavoitteekseen nousun M1DA:han.

MuKi pelaa vielä yhden ottelun ennen joulutaukoa, kun ensi sunnuntaina pyörähtää käyntiin sarjan toinen puolikas EBT:n vieraana klo 17:00. Sen jälkeen pojat saavat hieman huilata ja ladata akkuja kevätkautta varten. Tuleva vuodenvaihde otetaan Munkkiniemessä ilolla vastaan, sillä silloin poistuu pelaajakasvatusta rajoittava peluutussääntö eikä MuKin A-poikien tarvitse enää urakoida tuplaviikonloppuja (la ASM/AVK1 ja su M1DB) vaan pelaajia voi vapaasti liikutella sarjojen välillä ja säädellä poikien kuormitusta paremmin.