Joulutauolle voittoputkessa

18.12.2017

MuKin divarijengi lähtee joulutauolle suut messingillä ja seitsemän voiton putkessa.
MuKin divarijengi lähtee joulutauolle suut messingillä ja seitsemän voiton putkessa.

Miesten 1B-divisioonan viimeinen pelikierros ennen joulua pelattiin sunnuntaina. Samalla käynnistyi runkosarjan toinen puolikas ja MuKi kohtasi jenkillä vahvistuneen EBT:n Espoonlahdessa. MuKijengi lähtee joulunviettoon voitto takataskussa, kun espoolaiset kaatuivat nihkeän alun jälkeen 65-89.

MuKi aloitti asiallisesti ja siirtyi kymmenen pisteen johtoon avausjakson puolivälissä. EBT aloitti odotetusti paikkapuolustuksella ja MuKi pystyi luomaan tuloksellisia heittopaikkoja 20 pisteen edestä. Palloa tosin hukattiin vastustajan näppeihin turhan usein, mutta puolustuksen lujuus piti jakson loppuun asti, jonka MuKi vei pistein 13-20.

Toinen kymppi olikin yhtä tervanjuontia. MuKi jatkoi pallon menettämistä EBT:n nostettua paikkapuolustuksensa intensiteettiä. Kotijoukkue tuplasi pallollista hanakasti ja MuKin pallottomat pelaajat seisoivat ”varmuuden vuoksi” mahdollisimman kaukana ja syötöt päätyivät espoolaisten hanskoihin. MuKin Panu Pursiainen piti joukkueensa onneksi pelissä mukana tarkoilla heitoillaan ja puolimatkan krouviin lähdettiin leuat rinnassa tasatilanteessa 39-39. Toinen neljännes oli vierailijoilta kauden huonointa peliä.

Pukukopissa oli hiljaista, kun valmentajat marssivat sisään. Lähellä oli, että palopuheen volyymitaso olisi noussut sfääreihin tai ainakin falsettiin, mutta niin ei kuitenkaan tapahtunut. Pelaajat tiesivät itsekin pelanneensa päin seiniä eikä siihen olisi huuto auttanut. Joukkue asteli kolmannelle jaksolle sisuuntuneena kentälle ja piti EBT:n pitkään pisteittä ja samalla ero kasvoi tasaiseen tahtiin. Jakson päätteeksi sitä oli jo 19 pistettä ja yritteliäästi pelanneen kotijoukkueen selkärangasta kuului rusahdus, jonka jälkeen pelin vauhti ei enää päätä huimannut ja MuKille vierasvoitto lukemin 65-89.

Viikko takaperin MuKin kaukoheittopeli ei ollut parhaimmillaan, kun Aalto-Basket vaikeutti MuKin pelaamista paikkauolustuksellaan. Yhtä huonoa heittopäivää MuKille varmasti toivoi myös EBT, kun joukkue asettui vuoroin 3-2 tai 2-3 puolustusasetelmaan. MuKin takamiesten (Marttinen, Timonen, Åvist ja Ward) heittopeli oli kuitenkin ”normitasolla” ja kundit upottivat heittonsa kaaren takaa varsin tarkasti 13/19, näillä prossilla ei paikkaa kannata liian pitkään puolustaa. Ilahduttavaa oli nähdä Pyry Marttisen itseluottamus 3pt-heitoissa, jotka poika pussitti upeasti 100%:n tarkkuudella 4/4. ”Pyffe” on viime aikoina käynyt heittämässä yhden kaikkien aikojen tarkimman kaukoheittäjän Mika Luukkasen kanssa ja tulos on heti nähtävissä. Tosin seuraavalla treenikerralla kannattaa heittää myös vapareita :)

MuKijengin syyskauden menestys on ollut munkkalaisille iloinen yllätys. Kauden avauskierroksilla vastustajat saattoivat olettaa nuoren MuKin olevan helpompi vastus, mutta vuodenvaihteen jälkeen, kun pelit taas jatkuvat, ei MuKi tule saamaan mitään ilmaiseksi. Joukkueen päänahka on haluttua tavaraa ja hereillä pitää olla jos samanlaiseen tulokseen halutaan päästä kuin syyskierroksellakin.

Nyt on pienen tauon paikka ja sopiva hetki ladata akkuja. Joulutauolla on tiedossa kevyttä treenaamista ja heti vuodenvaihteen jälkeen pelataan Tallinnassa Baltic Sea Cup, minne on lähdössä pelaamaan toivottavasti mahdollisimman monta mukilaista. Miesten ykkösdivari puolestaan jatkuu sunnuntaina 7.1., kun sarjakolmonen PeU Basket vierailee Munkkiniemessä klo 15:00.

MuKin miesten joukkue toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.