Tappio at the buzzer

26.2.2018


MuKin runkosarjan (M1DB) viimeinen kotiottelu tarjosi katsojilleen jännitystä aivan loppuhetkille saakka. MuKi johti vielä kahdella pisteellä muutama sekunti ennen loppua, mutta Karkkilan Janne Kinnunen linkosi kolmosen sisään ja vieraiden mukana lähti tärkeät sarjapisteet.

Munkkalaisten alavireisyys oli selkeästi jäänyt taaemmalle, kun ottelun alkuminuutit olivat käynnissä. MuKi hyökkäsi ahnaasti kohti koria ja isolla viisikolla aloittanut KaU oli helisemässä. Kotijoukkue vain odotti milloin vastustaja siirtyisi paikkapuolustukseen eikä siinä lopulta hirveän kauan mennytkään.

Vieraiden paikkapuolustus ei tullut siis MuKille yllätyksenä ja joukkue rakensi syöttelemällä hyviä heittopaikkoja, mutta osumatarkkuus jäi valitettavan huonoksi. Ainoastaan Filemon Halmesmäki tuntui osuvan kaaren takaa (6/13), kun muiden heitot kolisivat enimmäkseen rautoihin. Vastustaja puolestaan hyökkäsi vahvasti korille huomattavasti pienempää kotijoukkuetta vastaan ja KaU nosteli muutaman kerran varsin helpon oloisesti pisteitä korin läheisyydestä.

MuKi kuitenkin taisteli minkä pystyi eikä tehtävää helpottanut hyvin pelanneelle Eetu Lähdetniemelle heppoisesti vihelletyt virheet, jonka seurauksena kotijoukkueen viisikko lyheni entisestään. MuKilta puuttuivat ottelusta kaikki kauden aikana nelospaikkaa pelanneet pelaajat (Ailio, Pursiainen, Uotila, Rajala, Kaminen) ja se aiheutti vaikeuksia pelaajien roolituksessa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Ja vielä kun takakentältä puuttuivat kaukoheittospesialistit (Timonen, Åvist, R. Halmesmäki, Suokas) niin ilmankos hyökkääminen ja varsinkin heittäminen olivat hakusessa. Kaukoheittopeli oli myös vastustajalla hieman heikkoa, mutta vain viisi sekuntia ennen loppua KaU:n kokenut Janne Kinnunen heitti ottelun ainoan kolmosensa sisään ja sinetöi joukkueelleen voiton pistein 66-67.

MuKin kadoksissa ollut peli-ilme oli kuitenkin hyvä ja se lupaa parempaa jatkoa ajatellen. Sen peli-ilmeen pitääkin olla energinen jo heti ensi viikonloppuna, kun MuKi vierailee Malmilla HNMKY:n vieraana. Ricky Waxlaxilla ja Arsene Towalla vahvistunut Namika taistelee MuKin ohella runkosarjan kakkospaikasta ja kotiedusta pudotuspelien kahdelle ensimmäiselle kierrokselle.