Täystyrmäys Malmilla

4.3.2018

HNMKY otti runkosarjan kakkospaikan lopullisesti haltuunsa, kun se vei MuKia näytöstyyliin Malmin palloiluhallilla. MuKi sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi ja aloittaa pudotuspelit 10 päivän päästä Jyväskylän Weikkoja vastaan.

MuKi tiedosti ottelun merkityksen ja havitteli tosissaan sarjan kakkospaikkaa haltuunsa, vaikka viime viikot ovat sujuneet hieman mollivoittoisesti. Tosissaan oli myös Namika, joka otti vierailta luulot pois heti kättelyssä – 9-0 runi ottelun alkuun ja MuKi aikalisälle. Viesti pelin fyysisyydestä ei mennyt vielä silloinkaan perille ja HNMKY jatkoi vierailijoiden ”murjomista” mielin määrin. MuKin onnistumiset olivat harvassa eikä hyökkäyspäässä saatu luoduksi juuri ainuttakaan hyvää heittopaikkaa. Namika puolestaan teki korit tavalla, joka oli käyty poikien kanssa läpi jo moneen kertaan, mutta silti niitä ei pystytty estämään. Namika rallatteli lopulta selvään voittoon pistein 88-55.

HNMKY:n joukkue oli edellisestä kohtaamisesta vahvistunut Ricky Waxlaxilla ja Arsene Towalla. Kaksikko oli todella fyysinen ja vei kaksinkamppailut helposti nimiinsä. Parivaljakkoa täydensi vahvasti myös Sakari Laakso, joka Rickyn ohella on saanut hurjasti lisää kovuutta treenaamalla ja pelaamalla korisliigaa Seagullisien riveissä. HNMKY:llä tuntuu yhteistyö toimivan hienosti Lokkien kanssa.

MuKilla ei jerkku riittänyt vahvaa Namikaa vastaan ja useimmiten näytti siltä että kentällä on kahden eri sarjatason joukkuetta, niin tyrmäävää peliä Namika esitti. Parhaiten mukilaisista pärjäsi 17-vuotias Emil ”Emppu” Uotila, joka pelasi rohkeasti, vaikka jätti muutaman hyvän ratkaisupaikan käyttämättä. MuKilta puuttuivat korin alta Eetu Lähdetniemi ja Okko Ailio, mutta toivottavasti heidät nähdään pudotuspeleissä, sillä Cal Ward loukkasi Namika-pelissä olkapäänsä pahannäköisesti ja hänen tilansa selviää jatkotutkimuksissa. Loppukaudesta MuKilla on ollut huonoa tuuria poissaolojen muodossa, mutta toivottavasti paketti saadaan kasaan, kun kauden huipennus lähenee.