Kone käynnistyi todella hitaasti – voitto kuitenkin kotiin

14.3.2018

Joonas Timonen on pääsemässä alkukauden kuntoon loukkaantumisen jälkeen.
Joonas Timonen on pääsemässä alkukauden kuntoon loukkaantumisen jälkeen.

M1DB:n pudotuspelit starttasivat keskiviikkoiltana Mykissä. Kotijoukkueelta play offit käynnistyivät kuin vaarin vanha dieselmersu. Kone yski ja putputti, mutta pikkuhiljaa se lämpeni ja lopussa vääntöä riitti vaikka kuinka paljon. Uneliaan alun jälkeen MuKi nousi voittoon JyWestä pistein 101-94.

MuKin esitykset viime aikona ovat olleet kuin vuoristoradalla ajelua. Pitkien ylämäkien jälkeen joukkue on lupauksia enteillen päästellyt alaspäin, mutta se jyrkähkö ylämäki on taas tullut eteen. Eilen MuKi tarpoi 30 minuuttia sitä ylämäkeä ja antoi Weikkojen mellastaa hyökkäyskorilla miten huvitti. MuKijengi oli järjestäen kaksi tai kolme askelta perässä ja tarkasti heittäneet keskisuomalaiset tuntuivat tekevän pisteitä ilman suurempaa estelyä. Harvemmin on MuKi käyttänyt kummatkin aikalisänsä jo reilun 10 minuutin pelaamisen jälkeen, mutta nyt joukkuetta yritettiin herätellä pelaamaan pudotuspelejä.

Joukkue ei kuitenkaan herännyt kohmeesta ja vain muutama onnistunut kolmonen piti eron JyWeen kohtuullisena. Valmennus oli ihmeissään mistä alavireisyys johtuu ja puoliajalla yritettiin vielä vedota poikiin ja yhteiseen tekemisen meininkiin. Mitään älytöntä intensiteetin nostoa ei kuitenkaan heti tapahtunut ja MuKi vaihtoi kentälle hieman isomman viisikon ja siirtyi paikkapuolustukseen, jotta pelin rytmiä saatiin edes jotenkin muutetuksi. Se toimikin ja munkkalaisten junan keula oli nousemassa sen mäen päälle. Sitten tulikin se taitekohta ja jarrumiehenä toiminut Joonas Timonen päästi kahvasta irti ja MuKi vei viimeisen jakson nimiinsä 33-21 lopulta koko ottelun lukemin 101-94.

Viimeinen kymppi oli sitä liikkuvaa ja vauhdikasta MuKi-korista mitä pojilta on totuttu näkemään. Sen toivoisi myös jatkuvan jo ensi perjantaina, kun MuKi matkaa Weikkojen vieraaksi toiseen puolivälieräotteluun. Puolustuksenkin pitää olla aivan eri tasolla heti ottelun alusta asti jos kotimatka halutaan tehdä hymyssä suin. MuKin kokoopano perjantaille tulee myös hieman muuttumaan, kun osalla pojista on perjantaina yo-kirjoitukset.