U19 vk-sarjoissa hienot voitot 

19.3.2018

Daniel "Kesä -86" Saranen on mennyt huikeasti eteenpäin. Poika hyökkää ja puolustaa nykyään erittäin hyvin.
Daniel "Kesä -86" Saranen on mennyt huikeasti eteenpäin. Poika hyökkää ja puolustaa nykyään erittäin hyvin.

MuKin A-pojat ahkeroivat viikonloppuna oikein urakalla, kun pelattavana oli usean eri sarjan otteluita. Pojat hoitivat leiviskänsä tyylillä.

VK1-sarja jatkui perjantai-iltana, kun siirretyssä ottelussa vastaan asteli Lappeenrannan Namika. Vierasjengillä oli hieman terveystilanne parantunut, mutta silti he olivat matkassa ainoastaan kuudella pelaajalla. Vaikka Namika taisteli sen minkä pystyi, niin ottelu ratkesi jo aikaisessa vaiheessa ja MuKijengi vyörytti 12 pelaajan rotaatiolla ja hyvällä intensiteetillä selkeään voittoon 92-53. Kotijengin minuutit jaettiin pelaajien kesken tasaisesti ja jokainen onnistui hienosti. Kauden aikana VK1-jengin selkärankana töitä paiskinut Allu Aglassinger väänsi levypalloa vaille tuplatuplan 12 minuutin peliajalla. Hatunnoston arvoinen suoritus. Sarjassa on jäljellä kolme matsia ja silmissä siintää mahdollisuus final 4 lopputurnauksen pelaamiseen joko kotona Munkkiniemessä tai mahdollisesti Tapiolassa Hongan vieraana. Hieman epämiellyttävämpi vaihtoehto on edessä, jos Karhukobrat voittaa runkosarjan ja lopputurnaukseen matkustetaan Pohjanmaalle. 

Lauantaiaamuna aluematsissa Malmilla oli edellisen päivän hyvä meininki ja yritteliäisyys jäänyt Mykkiin ja Namika riepotteli täysin hengetöntä MuKijengiä. Onneksi ottelun lopussa pelaaminen alkoi edes hieman kiinnostaa ja fiiliksiä saatiin vähän ylöspäin. Atte Vuoristo pelasi koko matsin yritteliäästi ja heilutteli korisukkaa varmasti n. 25-30 pinnan edestä. Tuloksena kuitenkin selkeä 79-72 tappio. Jätkien täytyisi ymmärtää se, että jokaiseen matsiin asennoituminen lähtee pelaajasta itsestään ja 90% messissä oleminen saa vaan kyyneleen valmentajan silmäkulmaan, kun vastustaja tekee mitä tahtoo. 

Matka jatkui iltapäiväksi Kotkaan ASM-kierroksen merkeissä. MuKin ”miehet” olivat keskellä M1DB pleijarikiireitä, joten koko jengi jätettiin kotiin ja matkaan lähdettiin jäljellä olevista pelimiehistä kasatulla poppoolla. Muilla seuroilla tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää, että MuKin U19-rinki koostuu 35 pelaajasta, joista jokainen pystyy puolustamaan hyvänä päivänä omaa elintilaansa ikäluokkansa SM-sarjassa. Sen sai kokea nyt Kotka, joka ennen peliä tuntui naureskelevan MuKijengin kokoonpanolle. Naureskelu saatiin aika nopeasti loppumaan, kun vierasjengi alkoi raamatullisella tavalla toteuttamaan valmennuksen laatimaa ja uskomattoman innovatiivista sekä nerokasta kahden kohdan pelisuunnitelmaa ja KTP:n ratkaisut tehtiin hyökkäyspäässä erittäin vaikeiksi. Hurjasti kauden aikana puolustuksessa kehittyneet Daniel ”Diego” Saranen ja Tomppa Niiranen tekivät Kotkan pointin olon tukalaksi ja kaikki muut antoivat järkeviä apuja ajotilanteissa. Hyökkäyspäässä 01-kolmikko Suokas, Tainamo & Tuononen pelasi erittäin rohkeasti ja meni kohti koria ilman sen suurempaa jännittämistä. Varsinkin Token hyökkäyspelaaminen on parhaimmillaan todella tehokasta. Nuorimies väänsikin matsissa hurjan 21/18 tuplatuplan. Lopputulos selkeästi MuKille 77-64

MuKijengillä on ASM-sarjaa jäljellä kaksi matsia ja toisen voittamalla runkosarjan voitto on räpylässä. Siinä tapauksessa välierissä päästäänkin mittaamaan uudestaan pelisuunnitelman veden pitävyyttä, kun vastaan suurella todennäköisyydellä astuu runkosarjan nelospaikkaa hallussaan pitävä KTP. Varsinkin Karhuvuoressa on odotettavissa tiukka matsi, kun joukkueiden lisäksi parketille astuu Kotkan legendaariset harmaapaidat.