Namika juoksi jalat alta ja pään pyörryksiin

23.3.2018

Eetu "Löbö" Lähdetniemi naulaamassa kahta pistettä.
Eetu "Löbö" Lähdetniemi naulaamassa kahta pistettä.
MuKi törmäsi Namikan puolustusmuuriin kerta toisensa jälkeen. (Kuvat: Harri Vallila)
MuKi törmäsi Namikan puolustusmuuriin kerta toisensa jälkeen. (Kuvat: Harri Vallila)

Miesten välierät alkoivat HNMKY:n komennossa. MuKi roikkui pulet pelistä mukana, mutta kolmannella jaksolla Namika hyvästeli munkkiniemeläiset ja karkasi selvään voittoon.

Ottelu alkoi tunnustellen ja MuKi oli aika hyvin messissä, vaikka pallo menettiin lähes jokaisella hallintakerralla pelin ensiminuuteilla. Hermostunutta pelaamista nähtiin siis puolin ja toisin, mutta MuKin pelivalmius oli oikealla tasolla. Korinteko oli kuitenkin vaikeaa Namikan aggressiivista puolustusta vastaan, kun taas kotijoukkue kasvatti puoliaikajohtonsa MuKin syöttöhassien jälkeen juoksemistaan nopeista hyökkäyksistä.

Toinen puoliaika olikin vierasjengille sitten täyttä tuskaa. Hyökkäyspäässä ei pystytty ohittamaan vastustajaa ja kun Malmin kundit vyöryivät korille miten tahtoivat alkoi piste-ero kasvaa tasaiseen tahtiin. HNMKY:n vauhti, liike ja intensiteetti olivat aivan eri tasolla kuin MuKilla ja nuoren vierasjoukkueen selkäranka rusahti katki hyvissä ajoin ennen päätössummeria. HNMKY rallatteli lopulta murskavoittoon pistein 84-48.

MuKin poikien tullee ymmärtää mitä pelaaminen seuraavalla tasolla tarkoittaa. Fyysisyys ja tilannenopeus ovat aivan eri sfääreissä kuin esim. A-poikien sarjoissa tai jopa joissain M1DB:n runkosarjan otteluissa. Mikäli pojilla on halukkuutta edetä kohti kovempia sarjoja niin kampoihin pitää pystyä laittamaan paremmin. HNMKY on vanhempi ja kokeneempi, heillä on kiloja ja senttejä enemmän, mutta hyvällä joukkuepelaamisella heidänkin menoa voidaan hidastaa. Samoin hoksottomien pitää toimia nopeammin, jotta pelisuunnitelmaa pystytään toteuttamaan paremmin. Keskiviikon pelissä se ”gameplan” tuntui unohtuvan liian monelta pelimannelta.

Launtaina on kuitenkin uusi päivä ja viime pelistä ollaan otettu opiksi. Tervetuloa Mykkiin 24.3. seuraamaan toista välierää klo 15:00 ja katsomaan miten nuori MuKijengi syttyy taisteluun.