MuKi kaatui saappaat jalassa

30.3.2018

Tässä on mahtava nippu nuoria miehiä. Ja jokunen vielä puuttuukin...
Tässä on mahtava nippu nuoria miehiä. Ja jokunen vielä puuttuukin...

MuKin toinen kausi M1DB:ssä päättyi välierätappioon HNMKY:lle. Fyysinen Namika sai vääntää tosissaan nuorta MuKijengiä vastaan ja eteni lopulta 1B-divarin finaalin Loimaata vastaan voitoin 3-1.

Kaksi viimeistä välierää olivat kuin toisintoja keskenään. Miehet vastaan pojat, jotka tsemppasivat hurjasti puolin ja toisin. Korinteko oli vaikeaa kummallekin joukkueelle, mutta irtopalloissa ja varsinkin hyökkäyslevypalloissa HNMKY:n voima ja kokemus tuli paremmin esille. MuKi johti neljättä semiä jo 13 pisteellä, mutta Namika haki kirivaiheessa hyökkäysribareita kuin ”Jumppa” Niskanen parhaimmillaan ja kun saman pallonhallinnan aikana saa yrittää korintekoa 3-4 kertaa niin useimmiten se pallo saadaan lopulta koriin. Onnittelut HNMKY:lle finaalipaikasta ja tsemppiä jatkoon.

MuKin nuorelta joukkueelta kuitenkin älyttömän hieno kausi takana. Vuosi sitten taisteltiin sarjassa säilymisestä ja nyt pelattiin pääsystä finaaleihin. Joukkueen pelaajat ovat lähes kokonaisuudessaan 17-19 vuotiaita ja kun pojat jatkavat fyysistä kehitystä sekä miehistymistään niin tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.

Kausi lähti upeasti käyntiin ja joukkue eteni tammikuun lopulle saakka rekordilla 15-1, mutta sitten kahden aloitusviisikon pelaajan (Ailio & Timonen) loukkaantuminen sekoitti pakkaa sen verran, että paras vire katosi melkein pariksi kuukaudeksi. Kolme viimeisintä ottelua osoittivat kuitenkin joukkueen tason ja vahvuuden, kun peli-ilme on kohdallaan. Nyt kun poikien kausi jatkuu A-nuorten SM-sarjassa niin aika kova jengi saa vastaan tulla, jotta MuKipoikien puntti alkaisi tutista.

Kauden aikana MuKi antoi peliminuutteja M1DB:ssä peräti 22 pelaajalle ja kyseinen sarja on tasoltaan mainio kehityspaikka nuorille pelureille. Joukkueen vahvat esitykset muuttivat tavoitteita syksyn edetessä ja seura laittaakin sisään villikorttihakemuksen M1DA:han, kun sen aika keväällä koittaa. MuKi haluaisi myös pelata toisella joukkueella M1DB:tä, sillä seurassa on tällä hetkellä niin paljon taitavia nuorukaisia, jotka voisivat pelata em. sarjoissa. MuKi haluaa tarjota myös tavoitteellisen ja motivoivan pelipaikan niille pelaajille, jotka kasvavat ikänsä puolesta ulos A-junioreista. Uusia nuoria (2001-06 synt.) ja lupaavia MuKijunnuja on kehittymässä kohti miesten joukkueita, joten kehitysputki CSM, BSM, ASM, M1DB ja M1DA olisi mielettömän hieno tie edetä vaikkapa kohti korisliigaa tai ulkomaan kenttiä. Katsotaan mihin rahkeet riittävät ja suurimpana esteenä tälle suunnitelmalle on Länsi-Helsingin onneton salitilanne. Täysimittaisia koriskenttiä alueella on vain MYK:n ja SYK:n liikuntasalit ja näille tiloille riittää muitakin käyttäjiä, joten salivuoroja on ruvettava anomaan ilmeisesti myös Vantaan ja Espoon puolelta, jotta toiminnan kehitys ei pysähdy. Ellei tälle perinteiselle korisalueelle saisi yhteisvoimin rakennettua harjoitushallin...