MuKin uskomaton suoritus

11.11.2012

MuKin taistelijat!
MuKin taistelijat!

Munkkiniemen Kisapoikien U14-joukkue teki kerrassaan upean tempun voittamalla kaikki viisi peliään NEYBL:n avausturnauksessa Pietarissa. MuKi taisteli ennakkoluulottomasti, eikä joukkueen otteissa näkynyt suomalaisille joukkueille suhteellisen tyypillistä "mailan puristamista".

MuKi paukutti taululle peli toisensa jälkeen hurjempia tuloksia. Vastuksen kovetessa myös mukilaisten periksiantamattomuus sekä voitontahto nousivat sellaiselle tasolle, mitä ei voinut kuin ihailla. Taistelu niin irto- kuin levypalloistakin oli tunteisiin vetoavaa katseltavaa, sillä MuKin joukkue raastoi kentällä lähes polvet ruvella.

Joukkue pystyi toteuttamaan suunniteltuja "game planeja" jokaisessa NEYBL-pelissä. Oli otteluja, joissa levypallopelin merkitys korostui - MuKi repi ribarit. Oli otteluja, joissa avainpelaajien eliminointi oli ratkaiseva tekijä - MuKi sammutti vastustajien tähdet. Oli otteluja, joissa pelitempo täytyi pitää korkella - MuKi juoksi kenttää kuin punasilmäkanit.

Suomi-pojat näyttivät vastustajille, että koko ja voima eivät välttämättä ole ne tärkeimmät avaintekijät menestykseen. MuKi voitti ottelunsa taidolla, vauhdilla ja ennenkaikkea tahdolla. Ja vaikka joukkue pelaakin suurella sydämellä ja intensiteetillä niin se pystyy myös varsin kypsiin taktisiin ratkaisuihin pelien tuoksinnassa.

Joukkueurheilussa harvemmin nostetaan yksilöitä esille, mutta tässä tapauksessa hehkutetaan hieman MuKin selkärangan vahvimpia nikamia Tuomo Antikaista ja Miika Heinosta. Tämä kaksikko vastasi pitkälti MuKin pistetehtailusta, mutta tilan käytyä heille ahtaaksi, vierestä löytyi uusia rohkeasti pelanneita mukilaisia, jotka pystyivät hienosti ottamaan koviakin ratkaisuja.

MuKin aloitus NEYBL:ssa lienee historiallinen, sillä arkistoista ei ainakaan löydy yhtään suomalaisjoukkuetta, joka olisi aloittanut NEYBL:n viidellä peräkkäisellä voitolla. Voittoputkea on mahdollisuus kasvattaa seuraavaksi Tallinnassa, missä pelataan NEYBL:n toinen turnaus tammi-helmikuun vaihteessa 2013.

Go MuKi!

Linkki MuKin NEYBL-sivustolle

Linkki MuKin turnaussivustolle