MuKi lähtee Liettuaan taistelemaan pääsystä EYBL:n superfinaaliin

26.3.2013

Miika Heinonen on osoittanut olevansa yksi EYBL:n U14-sarjan kovimmista pelaajista.
Miika Heinonen on osoittanut olevansa yksi EYBL:n U14-sarjan kovimmista pelaajista.

MuKin C-poikien joukkue on pelannut mahtavan alkukauden EYBL:ssa. Kahden alkuturnauksen jälkeen joukkueen saldo on mainio 10 voittoa eikä yhtään tappiota. Pääsiäisenä Kaunasissa pelattavassa kolmannessa turnauksessa MuKilla on mahdollisuus varmistaa pääsy liigan superfinaaliin, mikä pelataan Puolassa toukokuun alussa.

Munkan pojilla on siis mahdollisuus saavuttaa jotain ainutlaatuista, sillä yksikään EYBL:in 1.divisioonaan osallistunut suomalainen poikajoukkue ei ole pelaamalla selviytynyt liigan lopputurnaukseen. MuKi:lla on hyvät saumat selvitä superfinaaleihin, mutta se tietenkin vaatii joukkueelta onnistumisia laajalla rintamalla. Tulevana viikonloppuna vastaan asettuu nimittäin kovia joukkueita; mm. liettualainen Saboniksen koripallokoulu ja taitava Virumaan joukkue Rakveresta, jotka MuKi:n tavoin ovat voittaneet toistaiseksi kaikki ottelunsa.

Joukkue starttaa matkansa kohti Kaunasia keskiviikkoaamuna klo 7:30 ja Tallinnaan saavuttuaan pojat hyppäävät samaan bussiin Virumaan joukkueen kanssa. Siinä vierähtääkin sitten n. 9 tuntia ja bussimatkan aikana mitataan miten suomipojilta luonnistuu viron kieli.

MuKi pyrkii tiedottamaan otteluiden tuloksista ja uutisista lähes reaaliaikaisesti netti- ja facebooksivustoillaan. Vielä ennen reissuun lähtöä MuKi selvittää mahdollisuuden näyttää ottelut nettisivuillaan livelähetyksinä. Seura on saanut siihen tarvittavat laitteet käyttöönsä, mutta yhteyksien kanssa saattaa tulla vielä pieniä ongelmia. Tästäkin MuKi tiedottaa, mikäli ottelut saadaan näytettyä live-kuvalla. Tosin liigan sivuillahan (eybl.lv) pyörii tuttu livescore-ikkuna, mistä otteluiden etenemistä voi kotona helposti seurata ja samalla purra kynsiä.

Samalta EYBL:n nettisivustolta voi löytää suomalaisittain mieluista informaatiota. Sarjan pistetilaston ykköspaikalta löytyy MuKi:n takamies Miika Heinonen 15.2 pisteen keskiarvolla. Sama poika johtaa lisäksi sarjan vapaaheittotilastoa ja kärkisijaa hän pitää myös liigan tehoindex-tilastossa. Riistoissa Miika on toisena, ja kyseisen kategorian tilastoissa myös Pyry ”Rikun-poika” Marttinen komeilee kolmantena lähes neljän riiston keskiarvolla. Levypallotilaston toisella sijalla rymistelee MuKi:n C-poikien isäntä – Tuomo Antikainen. Hän on repinyt irtopalloja joukkueelleen dennisrodmanmaisesti n. 10.5 ribaria per ottelu. Ja kaiken kruunuksi Miika ja Tuomo pitävät kaksoisjohtoa sarjan tupla-tuplatilastossa.

EYBL:iä ovat aikanaan pelanneet mm. sellaiset huippupelaajat kuten liettualainen NBA-pelaaja Linas Kleiza, latvilainen NBA-sentteri Andris Biedrins ja Venäjän maajoukkuemies Anton Ponkrashov. Mukilaiset ovat tämän kauden aikana jo kohdanneet lähes parimetrisiä vastustajia, joista varmasti tullaan vielä tulevaisuudessa kuulemaan. Toivottavasti myös MuKi:n pelaajia siirtyy muutaman vuoden sisällä kansainvälisille kentille, sillä nämä EYBL-kokemukset antavat takuulla lisää motivaatiota ja tavoitteita junioreillemme. 

Hyvä pojat - hyvä MuKi!