NG Mini Cupin 3. päivä

25.8.2013

NG Mini Cupin 99-sarjan kultajoukkue.
NG Mini Cupin 99-sarjan kultajoukkue.
NG Mini Cupin 00-sarjan 4. sijoittunut joukkue.
NG Mini Cupin 00-sarjan 4. sijoittunut joukkue.

Turnauksen viimeinen päivä oli pyhitetty sijoitusotteluille. MuKin B-juniorit taistelivat turnausvoitosta venäläistä Admiralteiskayaa vastaan ja MuKin C-juniorit halusivat päästä kotimatkalle pronssimitalit kaulassaan. Heidän esteenä mitalitaistossa oli fyysinen latvialaisjoukkue Cesis.

MuKin B-junnut katselivat vastustajaansa ihmeissään alkuverryttelyssä, kun naapurin poika paukutteli donkkeja korirenkaat rytisten. Harvinaista tutinaa näkyikin mukilaisten pöksyissä ottelun alkuminuuteilla, eikä ratkaisuja uskaltanut ottaa kuin pari suomalaispelaajaa. MuKin hieman epätoivoiset kaukoheitot kolisivat rautoihin ja erittäin kookkaat venäläisjuniorit poimivat lähes jokaisen levypallon itselleen. MuKin puolustuskin oli hieman yliaktiivista ja Admiralteiskayan takamiehet pääsivät ajelemaan MuKin puolustuksen ytimeen liian helposti. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen MuKi oli tappiolla 11 -14.

Toisella neljänneksellä MuKin puolustus tiivistyi ja joukkue sai aiheutettua vastustajalle pallonmenetyksiä, joista helsinkiläiset pääsivät juoksemaan peliä vapauttavia helppoja pisteitä. MuKin sentteri Jan Gorski piti vastustajan parimetrisen ja satakiloisen korinalusjässikän pisteittä ja kun suomipoika ymmärsi vastustajan heittotaidon puutteellisuuden, siirtyi MuKi pikku hiljaa kuskin paikalle. Puoliajalle mentäessä oli MuKi ottanut 27 – 23 johtoaseman.

Suurella sydämellä ja intensiivisyydellä tavoilleen uskollisesti pelanneet Pyry Marttinen sekä Tuomo Antikainen ajautuivat tauon jälkeen virhevaikeuksiin. Heille löytyi kuitenkin mainiot tuuraajat. Pyry Kanerva pelasi elämänsä ottelun MuKi-paidassa ja Aakko Petersen puolusti vastustajan pelinrakentajan kiukun partaalle. Aakko ei jäänyt kiinni yhteenkään screeniin ja häiritsi pietarilaisten tähtitakamiehen heitot reilusti ohi pömpelin.

Vastustaja jatkoi pään lyömistä MuKi-seinään ja heidän masentumisensa MuKi-puolustuksen edessä ilmeni entistä selkeämmin. MuKin koneeseen se tarkoitti lisää virtaa ja tehojen nousua. Ottelun loppu olikin MuKin näytöstä ja pojat pääsivät nauttimaan onnistumisista laajalla rintamalla. MuKin pelinrakentaja Miika Heinonen osoitti jälleen olevansa ainakin Pohjois-Euroopan kärkipelaajia ikäluokassaan. Vanttera takamies pussitti finaalissa monipuolisesti 31 pistettä olematta lainkaan itsekäs.

C-pojat pelasivat samaan aikaan hienosti pronssista. MuKi tsemppasi vahvasti ottelun loppuun asti, mutta Cesis oli jälleen karvan verran vahvempi kuten alkusarjan ottelussa. MuKin C-poikien ryhmä pelasi kuitenkin erittäin positiivisen turnauksen ja joukkue on vahvasti omaksumassa MuKi-koriksen periaatteet. Varsin ahdas kenttä ei suosinut MuKin pyrkimystä pelata koko kentän peliä, mutta joukkue osoitti pystyvänsä pärjäämään myös pienessä tilassa.

MuKin C-pojat ovat harjoitelleet yhdessä 99-syntyneiden kanssa ja tämä yhteiselo on selkeästi tuonut 00/01-poikiin kovuutta. Joukkueen pelaajissa on havaittavissa huomattavaa kehitystä ja roolit joukkueen sisällä ovat löytymässä.

MuKi haluaa jälleen kiittää turnauksen järjestäjiä. Kaikki toimii tyylikkäästi ja Rakvere on aina kohdellut mukilaisia hyvin. Mainittakoon vielä turnauksen erotuomaritoiminnan olleen erinomaista. Suuri osa turnauksen tuomareista oli Viron mestaruussarjatuomareita ja suomipoika on häkeltynyt miten hienosti paikalliset tuomarit suhtautuivat junioripelien tuomitsemiseen. Koripallokulttuureissa on eroja.

 

B-poikien finaali:

MuKi – Admiralteiskaya 75 - 47

MuKin pistemiehet: Miika Heinonen 31, Pyry Kanerva 15, Tuomo Antikainen 8, Aakko Petersen 8, Jan Gorski 7, Eelis Copeland 2, Tuukka Jaakkola 2 ja Pyry Marttinen 2.

 

C-poikien pronssiottelu:

MuKi – Cesis 36 – 43

Pöytäkirja jäi kiireessä valitettavasti pelipaikalle. pahoittelut.