Miika Heinosella onnistunut Espanjan-matka

9.10.2013

Joonas Caven ja Miika Heinonen treffasivat Joventut Badalonan kotihallissa.
Joonas Caven ja Miika Heinonen treffasivat Joventut Badalonan kotihallissa.
Miika valmiina aloittamaan 1 vs. 1-hyökkäyksen.
Miika valmiina aloittamaan 1 vs. 1-hyökkäyksen.
Miika laittamassa palloon painetta.
Miika laittamassa palloon painetta.
Oikeassa reunassa oleva Miika näyttää tässä porukassa aika pätkältä.
Oikeassa reunassa oleva Miika näyttää tässä porukassa aika pätkältä.

Badalonassa vieraillut Miika on jo palannut Suomeen ja MuKin nettitoimitus on vihdoin vastaanottanut kuvamateriaalia Espanjasta. Tässä pieni uutinen Miikan kokemuksista Badalonan harjoituksista.

MuKin B-juniorijoukkueen pelintekijä Miika Heinonen pääsi siis antamaan näyttöjä Joventut Badalonan U15-joukkueen harjoituksissa syys-/lokakuun vaihteessa. Vuoden espanjalaisjoukkueen pelaajia nuorempi suomalainen sai mukavasti positiivista palautetta harjoittelustaan. Miika pärjäsi fyysisesti ja taidollisesti paikallisten kanssa, vaikka MuKin B-poikajoukkueen yksi pisimmistä pojista oli espanjalaisryhmän lyhyimpiä. Perinteikäs espanjalaisseura rekrytoi junioripelaajia ympäri maailmaa ja Joventut etsii tietenkin taitavia ja kookkaita tulevaisuuden lupauksia riveihinsä. Tässä Badalonan U15-joukkueessa oli mm. pelinrakentaja löydetty Makedoniasta.

Joventut Badalonan junioripäällikkö Santi Chico seurasi tiiviisti Miikan harjoittelua ja piti vilpittömästi näkemästään.

- Miika on vahva ja taitava pelaaja. Hän teki myös vaikutuksen älykkäillä valinnoillaan ja osoitti kypsää pelaamista. Aiomme seurata hänen otteitaan varsinkin EYBL:ssa ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos hän olisi paikallinen pelaaja, niin ”signaisimme” hänet välittömästi, kertoo Santi Chico.

Jälleen korostui EYBL:n merkitys pelaajiemme kehityksen kannalta. Badalonaan oli lähetetty etukäteen linkki Miikan viime kauden EYBL-tilastoista ja niitä tutkittuaan espanjalaiset pistivät merkille Miikan huippuottelun liettualaista Arvydas Saboniksen koripallokoulua vastaan. Tuossa ottelussa Miika viimeisteli 29 pistettä lähes täydellisellä heittopelillä, joten ei ihme että Joventut otti pojan harjoituksiinsa.

Miika tapasi Badalonassa myös Suomen miesten maajoukkueeseen nousseen Joonas Cavenin. Kolmannen ammattilaiskauden Espanjassa aloittava Joonas tuli kohteliaasti moikkaamaan Miikaa, joka varmasti arvosti Joonaksen ystävällistä elettä.

Miikan ja muiden mukilaisten pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun B-juniorit matkaavat Säynätsaloon otteluun HonSua vastaan. Nuorempi ikäluokka, eli C-juniorit kohtaavat Honka 2:n lauantaiaamuna klo 9:15 MYK:ssa. Myös seuran minit ja supermikrot pelaavat sarjaottelunsa viikonvaihteessa. Tervetuloa kannustamaan poikia.