UraBasketin ensimmäinen puoliaika liikaa MuKille

17.12.2013


MuKin toisen puoliajan nousu ei riittänyt tavoittamaan sarjan kärkipaikalle siirtyneen UraBasketin alussa hankkimaa johtoa. Uran maajoukkuerinkiin kuuluvien pelaajien vauhti oli tällä kertaa helsinkiläisille liikaa ja MuKi lähtee joulutauolle 80-68 tappio niskassaan.

MuKi aloitti ottelun ensimmäiset minuutit ennakkoluulottomasti. Tuomo Antikaisen ranne oli tulikuuma ja poika pussitti ensimmäiset heittonsa tarkasti korin pohjalle. Toisessa päässä kenttää piti samanlaista showta yllä Uran erittäin liukas takamies Teemu Jarhio. Tosin kaveri ei juuri kaukaa heittänyt, mutta hänen ensimmäinen askeleensa hakee vertaistaan ja sen avulla hän ajeli ohi puolustajistaan vaivattoman näköisesti. Ajot päättyivät yleensä koriin tai siihen johtaneeseen syöttöön.

Toinen neljännes oli sitten yksi kauden huonoimmista, ainakin MuKi-lasit silmillä katsottuna. Kaarinan ykköstykki, täydet minuutit urakoinut Joona Airenne nakkasi kovia koreja perä perään ja Jarhio jatkoi vauhdikkaita korille ajojaan. MuKi ei saanut palloa pusiin hyvistäkään paikoista ja piste-ero kasvoi vääjäämättä kotijoukkueen eduksi. Myös levypallopelissä oli parantamisen varaa...kaikilla muilla paitsi Uran Nikke Lampisella, joka repi ottelussa peräti 21 levypalloa.

Tauolta kentälle marssi sisuuntunut MuKi, mutta hyvä joukkue harvoin kaadetaan pelkällä sisulla. Ura pystyi lähes aina kuittaamaan MuKin kavennusyritykset, eikä piste-ero kutistunut kolmannella jaksolla, mutta ei myöskään kasvanut. MuKin puolustuksen muutos sai kuitenkin Uran putkea hieman taittumaan ja uskoa tilanteen kääntämiseksi vielä löytyi.

MuKi painoi päälle neljännellä jaksolla ja kuroi eroa umpeen minuutti minuutilta. Miika Heinonen ajeli vahvasti korille ja Enzo Kaminen osui jälleen kaaren takaa tarkasti. Mukijengi nousi 9 pisteen päähän parisen minuuttia ennen loppua, mutta Teemu Jarhion kolmen pisteen heitto lopetti mukilaisten viimeisetkin pyristelyt.

Helsinkiläiset pelasivat yritteliäästi loppuun saakka ja edellä mainittujen onnistujien lisäksi myös MuKin pitkät pojat, Christian Backa (198 cm) ja Tuukka Jaakkola (195 cm) pelasivat lupauksia antavan ottelun.

Seuraavaksi joukkue ottaa hien pintaan taitoliikuntakeskuksen harjoituksissa ja taistelumieltä kohotetaan vielä Megazonessa ennen jouluherkkujen syöntiä. MuKin kaikki loput B-poikien SM-sarjaottelua (9 kpl) pelataan pääkaupunkiseudulla, joista peräti seitsemän MuKin kotikentällä MYK:ssa. Kevät näyttää onko kotikentästä hyötyä ja pystyykö joukkue nousemaan neljän joukkoon ja mitalipelehin? Uskomattoman hienosti nuoret pojat ovat kuitenkin tähän asti pelanneet, ja viimeinen paikka Final Fourissa täytyykin olla poikien tavoitteena, kun sarja tammikuussa jälleen pyörähtää käyntiin.

 

Ottelutilastot