Dynamosta hiipui virta loppuhetkillä

5.3.2014

Heinosen Andy pelasi kuin nuorena poikana - pirun kovaa.
Heinosen Andy pelasi kuin nuorena poikana - pirun kovaa.

Munkkiniemen Kisapoikien miesten nelosdivarijoukkue MuKi II nappasi tärkeän voiton paikallisesta...tai siis virolaisista pelaajista koostuneesta Dynamosta. Kumpikin jengi pyrkii nousemaan III-divisioonaan ja voitollaan MuKi II paransi huomattavasti mahdollisuuksiaan nousua ajatellen.

Katajanokan tunnelmalliseen liikuntahalliin oli saapunut ilahduttavasti kummankin joukkueen kannattajia. Toista tuomaria ei tosin paikalla näkynyt, kun ennakkoon kiihkeäksi ennustettu matsi Dynamon ja MuKi II:n välillä oli valmis alkamaan. Joukkueiden välinen ottelu syksyllä oli jäänyt äijien muistiin varsin fyysisenä ja samaa oli odotettavissa Skattan entisen vankilan kulmilla käytävästä väännöstä.

Dynamon riveissä esiintyi kaksi Viron maajoukkueessa EM-kisoja (-97 ja -99)  pelannutta kaveria ja heidän lisäkseen vielä Viron mestaruusarjassa kolme vuotta sitten kovia tilastoja väsännyt mänkijä. Helppoa iltapuhdetta oli siis turha odottaa.

MuKi II oli reilu viikko sitten menettänyt tarkimman pommittajansa Calle Adolfssonin  leikkauspöydälle, mutta reserveistä joukkue löysi vuoden taukoa pitäneen, mutta kuitenkin hyväkuntoisen Kimmo Kourusen. Hän täydensi takamiestrion mainiosti yhdessä Jussi Rautiaisen ja Jussi Tahvanaisen kanssa. Korin alla vääntämisvuorossa olivat Heinosen vahvat veljekset Andy ja Lasse sekä heidän back uppinaan Aleksei ”Sabo” Novitsky. Laiturina häärivät duunareiden duunari Panu ”Kössi” Pursiainen ja hänen tuleva manttelinperijänsä Matias ”Matu” Oksa. Toistaiseksi vain pyyhettä kentän laidalla heiluttivat vuonna 1999-syntyneet lupaukset Miika Heinonen ja Tuomo Antikainen. Vemppaosastoon kuuluivat Callen lisäksi vielä vanha sotaratsu Timo Vertio, Lauri Lapatto ja Henrik Aro, eli MuKi II lähti taistoon ilman heidän panostaan.

MuKi aloitti ottelun vauhdikkaasti ja joukkue eteni kahdeksan pisteen johtoon ensimmäisen neljänneksen puolivälissä. Dynamo turvautui 3-2 paikkapuolustukseen aikalisän jälkeen ja sai muutettua ottelun tempon mieleisekseen. Kokeneet virolaispelaajat liikkuivat puolustuksessa erittäin fiksusti ja MuKin hyökkäys pysähtyi kuin seinään. Mukilaiset pyrkivät ilmeisesti testaamaan Katajanokan korirautojen kestävyyttä, sillä vierailijoiden heitot kolisivat peräjälkeen rautoihin. Samalla Dynamon parimetriset ja satakiloiset jässikät rupesivat murjomaan palloa korin alta sisään ja virolaiset ottivat kuskin paikan haltuunsa.

MuKi ei millään tahtonut löytää lääkkeitä vastustajan panssarin murtamiseen, mutta munkkalaisten onneksi oman pään puolustus piti huolen, ettei Dynamo päässyt repäisemään irtiottoa. Vasta kolmannella jaksolla ja toisen tuomarin saavuttua paikalle sai MuKi vihdoin upotettua ensimmäisen kolmosensa ja samalla jengi rupesi selkeästi nostamaan intensiteettiään.

Viitisen minuuttia ennen loppua Dynamo johti vielä kahdeksalla pisteellä, mutta MuKin prässipuolustus ja tekemisen meininki loppuhetkillä hyydytti lopullisesti Dynamon, joten tärkeät sarjapisteet matkaisivat Munkkaan lukemin 63-66. Ottelulla oli varsin suuri merkitys ja kumpikin osapuoli pelasi kovaa mutta reilusti. Nähdyn perusteella molemmat joukkueet kuuluisivat helposti ylemmälle sarjatasolle.

Voittonsa ansiosta MuKi II vankisti asemiaan sarjanousun suhteen, mutta edessä on vielä monta kantoa kaskessa. Takin tulee kuitenkin pysyä visusti kiinni ja retket mummolaan tulee siirtää loppukevääseen.

 

Dynamo - MuKi II 63 - 66

MuKin pistemiehet: Kimmo Kourunen 15, Panu Pursiainen 14, Jussi Rautiainen 13,  Andy Heinonen 10, Lasse Heinonen 10 ja Matias Oksa 4.