EYBL:ssä voittoisa avauspäivä

28.11.2014

Jan Gorski pelasi kuin mies isoja venäläisiä vastaan.
Jan Gorski pelasi kuin mies isoja venäläisiä vastaan.

MuKi otti hienot voitot venäläisjoukkueista, kun aamulla kaatui BS Admiralteiskaya ja iltaottelussa legendaarinen Moskovan CSKA. MuKi sai illalla jonkin verran tasoitusta, kun osa CSKA:n pelaajista oli jäänyt kotimaahansa pelaamaan Venäjän mestaruussarjaturnausta.

Aamulla MuKi pelasi kuin hurmiossa ensimmäisen jakson, jonka lopputulos 28-4 kertoo suomalaisten intensiteetin tasosta. Pietarilaisjättiläiset eivät millään saaneet rakennettua korintekopaikkoja ja MuKi kaasutti toiseen päähän vauhdilla ja taidolla. Loppupeli olikin ajan tappamista ja kaikki 12 mukilaista pääsivät nostamaan sykettä ja ottamaan tuntumaa peliareenaan. Jokaiselle jäi hyvin paukkuja varastoon iltaottelua varten, joten fiilis oli korkealla kun joukkue lähti kaatamaan CSKA:a.

Hieman nihkeästi aloittaneet suomalaiset eivät meinanneet saada palloa koriin edes puolen metrin päästä, kun CSKA-ottelun ensi minuutteja pelattiin. Hyvistä paikoista sudittiin ohi, mutta onneksi kaverikaan ei päässyt pisteillä juhlimaan. Puoliaikaa kohden MuKi sai kuitenkin puristettua eroa suuremmaksi (11-24), kun puolustus piti hyvin ja MuKin sentteri Jan Gorski rupesi mellastamaan korin läheisyydessä.

Kolmannen jakson alussa MuKi teki vastustajalleen selväksi ettei tuumaakaan anneta periksi ja venäläisten eväät olivat syöty. CSKA:n yrittäessä paikkapuolustuksella nousta peliin mukaan, nakkasi Tuomo Antikainen muutaman kaukoheiton sisään ja ero kasvoi lopulta 30 pisteeseen (32-61).

Huomenna vastus selvästi kovenee, kun MuKi kohtaa aamulla venäläisen Chekhovin ja iltapäivällä virolaisen BC Kesklinnan. Myös MuKin pelin täytyy parantua, sillä viimeistely on ollut kummallisen epävarmaa ja huolimattomuusvirheitä on tullut liikaa. Huomenna niihin ei ole varaa mikäli voitoista halutaan taistella.

 

MuKi – Admiralteiskaya ottelutilastot
 

BC CSKA – MuKi ottelutilastot

 

Ottelukuvia BS Admiralteyskaja

Ottelukuvia BS CSKA