MuKi kaatoi EYBL-finalistin

29.11.2014

Enzo Kaminen käynnisti MuKin kirivaihteen.
Enzo Kaminen käynnisti MuKin kirivaihteen.

Viime kevään EYBL:n hopeamitalisti venäläinen Chekhov Yastrebi joutui poistumaan päät painuksissa hallilta, kun piskuinen MuKi oli aiheuttanut venäläisjoukkueelle kauden ensimmäisen tappion. Sisukkaat suomalaiset voittivat tiukan ottelun hienosti pistein 51-44.

Keväällä 2014 EYBL-finaalissa Virumaalle hävinnyt Chekhov oli vahvistunut kesän aikana CSKA:sta siirtyneellä parimetrisellä Nikita Soldatovilla. Myös joukkueen toinen sentteri Maxim Saklakov oli toipunut selkävaivoistaan ja mukana kokoonpanossa, joten kokoa löytyi jälleen vastustajalta.

Se ei kuitenkaan pelästyttänyt suomalaisia, jotka ennakkoluulottomasti lähtivät kaatamaan Chekhovia. Muutama puolustussäännön unohtaminen maksoi mukilaislle välittömästi ja Chekhov käytti helsinkiläisten virheet hyödykseen.

Tappiotilanteessa 10-19 kentälle asteli Enzo Kaminen, joka tekaisi muutamassa minuutissa neljä kolmenpisteen arvoista hyökkäystä ja MuKi siirtyi 27-19 puoliaikajohtoon. Myös joukkueen puolustus tiivistyi eikä merkkausvirheitä enää tapahtunut.

Toisella puoliajalla MuKi taisteli joka tilanteessa uhrautuvaisesti ja Chekhovin hyökkääminen muuttui yksinyrittämiseksi. Tuomo Antikainen runttasi vahvasti kummassakin päässä kenttää ja Miika Heinonen kantoi lopussa vastuuta ansiokkaasti. Joukkue pelasi taktisesti kypsästi ottelun viime minuutit eikä antanut Yasterbille mahdollisuutta rikkoa ja pysäyttää kelloa.

Kello 15:00 MuKi kohtaa päivän toisessa ottelussa erittäin urheilullisen BC Kesklinnan Tallinnasta. Joukkue on kasattu neljän eri seuran pelaajista ja he ovat toistaiseksi voittaneet kaikki kolme vastustajaansa (WCAS, BS Riga ja Kalev).

 

MuKi – Chekhovskyi Yastrebi ottelutilastot

Ottelukuvia BC Chekhovskyi Yastrebi