Voitto taskussa kotimatkalle

30.11.2014

Tuomo Antikainen valittiin MuKin parhaaksi pelaajaksi turnauksen aikana.
Tuomo Antikainen valittiin MuKin parhaaksi pelaajaksi turnauksen aikana.

Viimeisessä ottelussaan MuKin B-pojat voittivat WCAS:n 53-40 ja bussimatka kohti kotimaata voi alkaa hyvillä mielin. MuKi voitti viidestä ottelustaan neljä ja sijoittuu alkuturnauksessa joko toiseksi tai kolmanneksi. Lopullinen sijoitus ratkeaa vastaa iltapäivän muiden otteluiden tuloksista.

Helsinkiläiset saivat koneestaan irti sen verran, että länsi-rannikon pojat eivät mssään vaiheessa päässeet kiinni voittoon. Viimeisen turnauspäivän varhainen alkamisaika näkyi kummankin joukkueen otteissa ja MuKi korjasi potin rutiinisuorituksella. Kaikki mukilaiset pääsivät pisteiden makuun ja

Pelit Riikassa sujuivat tuloksellisesti hyvin, mutta suoritustaso heitteli ajoittain hieman liikaa. Turhia menetyksiä ja liikkeen pysähtymistä nähtiin usein, josta tällä tasolla vastustaja rokottaa saman tien. Kotoisessa SM-sarjassa on palloa voinut pelata hyvin korin alle, mutta täällä vastustajat ovat sen verran kookkaampia ettei ns. helppoja koreja lähietäisyyksiltä saa.

EYBL-turnaukset ovat fyysisesti erittäin rankkoja, koska pojat pelaavat korkealla intensiteettitasolla ja palautusajat ovat lyhyitä. Yöunet eivät välttämättä ole pitkiä tai syviä ja matkustaminenkin vie veroja. Joukkueelle annetaankin alkuviikko vapaaksi, jotta akut latautuvat ja pienet ruhjeet saavat aikaa parantua, jotta ensi sunnuntaina MuKi on iskussa kun tähän asti SM-sarjassa voittamaton MaSu saapuu Munkkaan.