Tytöille tappio surkealla pelillä

12.1.2015

Yasmine Blomfelt noukki kunnioitettavat 13 levypalloa.
Yasmine Blomfelt noukki kunnioitettavat 13 levypalloa.

Munkkiniemen Kisapoikien vuosi käynnistyi sunnuntai-iltana tappiolla Orimattilassa. Emäntäjoukkue Jymy oli kaikessa askeleen edellä ja korjasi pisteet lukemin 55–45.

MuKin kevätkausi ei olisi juuri huonommin voinut alkaa. Joukkue tuntui muutaman viikon joululoman aikana unohtaneen kaikki koripallon perusasiat. Luvattoman moni hyökkäys päättyi päättömään puskemiseen vastustajan syliin ja syötöt karkailivat minne sattuivat.

Jymyn peli sitä vastoin kulki mallikkaasti. Pallo ja tytöt liikkuivat suunnitelmallisesti ja heitot lähtivät aina kun paikka avautui. Munkkalaisten momentum koitti toisen jakson puolivälissä, kun joukkue käväisi ainoan kerran johdossa. Kun kaksi seuraavaa hyökkäysyritystä päättyi surkeisiin syöttöihin, kuivui lupaavalta näyttänyt nousu rusinaksi.

Kotijoukkueelta löytyi onnistujia totuttua laajemmalta rintamalta. Ennakolta vaarallisiksi tiedettyjen Ninni Juonalan, Oona Särkisen ja Jasmin Heikkilän lisäksi myös Aino Sainius ja Ronja Helminen esiintyivät hyvällä itseluottamuksella.   

– Pelasimme hitaasti ja meille tuli runsaasti pallonmenetyksiä. Puskimme puolustukseen ja jätimme paljon vapaita heittopaikkoja käyttämättä. Pelasimme tänään tyhmästi, munkkalaisluotsi Napru Kolehmainen tiivisti tappion syyt.

Joukkueella on reilu viikko aikaa löytää tehokkaalla harjoittelulla sellaiset kuviot ja peli-ilo, joilla sarjakärki Tapiolan Honka voidaan laittaa ahtaalle Munkkiniemessä keskiviikkona 21. tammikuuta.

Ottelutilastot