MuKin B-pojilla hyvä aloitus vuodelle 2015

12.1.2015

Tuomo Antikainen onnistui monipuolisesti Honkaa vastaan...
Tuomo Antikainen onnistui monipuolisesti Honkaa vastaan...
Kuten teki myös Pyry Kanerva Ura-pelissä.
Kuten teki myös Pyry Kanerva Ura-pelissä.

Kisapoikien pelit jatkuivat vuodenvaihteen jälkeen positiivisissa merkeissä. Kummatkin joukkueet pelasivat pienen paussin jälkeen yllättävän hyvin, vaikka harjoittelu joulutauolla oli varsin vähäistä ja kokoonpanotkin vajaita.

MuKi kohtasi päivän ensimmäisessä ottelussa tutun vastustajansa Tapiolan Hongan. Kotijoukkue lähti otteluun sairasteluista johtuen vain 7 pelaajalla eikä avuksi voinut kutsua seuran C-poikia, koska he olivat samaan aikaan pelaamassa omia SM-otteluitaan Joensuussa.

Ensimmäinen kymppi edettiin tasaväkisissä tunnelmissa (23-17), mutta toisella neljänneksellä joukkueen puolustuksen aggressiivisuustaso nousi ja hyökkäys soljui mukavasti sekä monipuolisesti. MuKi nykäisi puoliaikatilanteeksi 46-25 varsin pirteän peliesityksen päätteeksi.

Tauon jälkeen Enzo Kaminen naulasi reilussa kahdessa minuutissa kolme kaukoheittoa bonuskaaren takaa sisään kasvattamalla tilanteen lukemiin 57-25 ja ottelun jännitysmomentti laukesi. MuKi jatkoi iloista peliään loppuun asti ja vain virhevaikeudet aiheuttivat joukkueelle hieman päänvaivaa. Muutama minuutti ennen loppua MuKin penkillä istui vain suihkuun lentäneitä pelaajia ja lähellä oli ettei joukkue pelannut viimeisiä minuutteja neljällä kaverilla.

MuKijengi onnistui laajalla rintamalla ja kehut ansaitsee jokainen pelaaja. Tuomo Antikainen pelasi loisto-ottelun, kuten myös joukkueen 00-pojat Robin Åvist ja Tuomas Oksa. Myös Enzo Kaminen, Jan Gorski, Pyry Marttinen ja Miro Lukangu söivät pelin jälkeiset mokkapalat hymyssä suin. Lopputulos MuKille 85-40.

Päivä jatkui ottelulla MuKi 99-00 vs. Ura Basket Kaarinasta, jonka riveissä hääri nuorten maajoukkuesentteri Karri Sällylä. Hänen kanssaan MuKin nuoremmalla joukkueella olikin hieman vaikeuksia, sillä Karri väänsi ottelussa hurjat tilastot 32/16, mutta kotijoukkueen onneksi se ei yksin riittänyt kaatamaan helsinkiläisiä.

MuKi 99-00 pelasi selkeästi kauden eheimmän pelinsä ja sarjapisteet otettiin Munkassa ilolla vastaan. Pojat ahkeroivat yritteliäästi lähes täydet 40 minuuttia ja kaikki joukkueen 10 pelaajaa pääsi korinteon makuun. Suurimman pistemäärän (17) kasasi Pyry Kanerva, joka myös haki takamiehelle kunnioitettavan määrän levypalloja (15). Nuori takuri onnistui oikealla hetkellä ja toiveissa on vastaavanlaisia esityksiä tulevilla pelikierroksilla.

Takamiesosastolta löytyi myös toinen onnistuja, kun Aakko Petersen pelasi kauden parastaan. Piskuinen Aakko puolusti terhakkaasti ja onnistui hyvin myös heittopelissään. Munkkalaisjoukkueen ”Twin Towers” Christian Backa ja Eetu Lähdetniemi olivat vahvasti osallisina kotijoukkueen voitossa. Pojat nostelivat tärkeitä pisteitä korin läheisyydestä ja tekivät parhaansa Karri Sällylän pysäyttämiseksi.

Iloinen yllättäjä oli myös Emil Uotila, joka pelasi loisteliaan viimeisen neljänneksen. Emppu pelasi kuin itse rauhallisuus, jonka tyylikkäät sekä harkitut ratkaisut toivat mieleen toisen LePy-kasvatin Erkki Saariston, joka esiintyi miesten maajoukkueessa 70- ja 80-luvulla.

Koutsin sai tyytyväiseksi myös Mark Negrutin, Roope Karhusen ja Daniel Sarasen ennakkoluulottomat otteet. MuKi 99-00:lle voitto numeroin 78-64.