Hongan rutiini liikaa MuKin tytöille

21.1.2015

Yasmine Blomfelt paranteli pistekeskiarvoaan kirjaamalla 16 pisteellään ottelun parhaan saldon.
Yasmine Blomfelt paranteli pistekeskiarvoaan kirjaamalla 16 pisteellään ottelun parhaan saldon.

Kisapoikien B-tytöt pyristelivät sarjakärki Tapiolan Hongan kyydissä kolme jaksoa. Viimeiselle neljännekselle keskittyminen ei enää riittänyt ja Honka repi pelitapahtumiin nähden turhankin rumat loppulukemat 46–76.

Munkkalaisten yllätyssauma kaatui heikkoon viimeistelyyn. Joukkue heitti kiitettävän paljon, mutta pallot kumahtelivat hyvistäkin paikoista korirenkaaseen. Kun Hongallakaan ei paras päivänsä ollut, olisi sarjakärki ollut tänään horjutettavissa paremmalla osumatarkkuudella ja huolellisemmalla puolustamisella. Herkillä hetkillä Hongan rutiini näkyi ja joukkue löysi aina tarpeen tullen keinot karistaa munkkalaiset turvallisen välimatkan päähän.

Kotijoukkueen hetket siirtyä kuskin paikalle koittivat puoliajan molemmin puolin. Puoli minuuttia ennen taukoa munkkalaiset nousivat jo neljän pisteen päähän, kunnes Kiia Vaalavirta kaivoi kentän pinnasta tahtopallon ja vapautti Savannah Goodwinin läpiajoon, josta tämä ei erehtynyt. Kun Goodwin upotti vielä tilanteesta saamansa vapaaheiton, oli tauolle mentäessä eroa äkkiä seitsemän pistettä.

Munkkalaisten hyvä ote jatkui vielä tauon jälkeen. Joukkueelle tarjottiin heti kolmannen jakson alussa kaksi täysin vapaata korinaluspaikkaa, mutta ne jätettiin käyttämättä. Kun vihreäpaidat puolestaan onnistuivat omissa hyökkäyksissään, alkoi piste-ero revetä jo tavoittamattomaksi.

– Viimeistä seitsemää minuuttia lukuun ottamatta esityksemme oli positiivinen. Ottelun alkupuolella meillä oli enemmän korintekopaikkoja, mutta heitimme ohi. Hyvä maku tästä jäi, vaikka keskittymisemme herpaantuikin viimeisellä jaksolla, MuKin koutsi Napru Kolehmainen makusteli varsin tyytyväisenä.

Seuraavan kerran MuKin tyttöjen keskittyminen on koetuksella tulevana sunnuntaina, kun Munkkiniemeen saapuu mitalipelipaikasta tiukasti taisteleva Tampereen Pyrintö.

Ottelutilastot