Tytöille helpot pisteet PeKa-höntsässä

22.3.2015

Kiia Kautonen oli tänään hyvässä vedossa.
Kiia Kautonen oli tänään hyvässä vedossa.

MuKin B-tytöt varmistivat SM-sarjan välieräpaikkansa peittoamalla Peli-Karhut murskaluvuin 76–35.

Kun aiemmin päivällä Tampereella pelatussa ottelussa Raholan Pyrkivä oli yllättänyt Äänekosken Huiman 61–57, oli kupletin juoni Munkkiniemessä äärimmäisen selvä. Voittamalla kotkalaisvieraansa MuKi varmistaisi paikkansa SM-sarjan välierissä jo ennen runkosarjan päätöskierrosta.

Munkkalaisneidot kestivät paineet hyvin ja laskettelivat heti ensiminuuteilla tavoittamattomalle karkumatkalle. Kotkalaiset taipuivat yllättävän helposti, eivätkä pystyneet missään vaiheessa horjuttamaan hyvällä itseluottamuksella rullannutta emäntien peliä.

– Pystyimme pelaamaan omalla tasollamme ja saimme harjoiteltua omia juttujamme, valmentaja Tiia Koivunen analysoi ”harjoitusotteluksi” jääneen höntsän antia. – Kivaa oli, että kaikki saivat onnistumisia.

Erityisen ilahduttavaa oli Kiia Kautosen (14 pistettä) varma peli, joka näkyi tällä kertaa myös tulostaululla. Kautonen osui hyvin sekä korin alta että kauempaa. Mona Winterin (13 pistettä) ja Maaria Jaakkolan (8 pistettä) heittotyöskentely oli tappavan tarkkaa. Korin edustalla Yasmine Blomfelt (16 pistettä / 8 levypalloa) ja Saga Martin (9 pistettä / 6 levypalloa) esittivät totutun maagisia muuveja. Kotkalaisista pirteimmin esiintyi Amira Nyibong (10 pistettä), jonka sulavaa liikkumista oli ilo katsella.  

MuKi kohtaa runkosarjan päätöskierroksella ensi sunnuntaina Munkkiniemessä Lappeenrannan Catzin, joka taipui tänään Tampereen Pyrinnölle.

Ottelutilastot