MuKille kauden toinen SM-mitali!

26.4.2015

C-poikien SM-pronssimitalistit kaudella 2014-15 - MuKi.
C-poikien SM-pronssimitalistit kaudella 2014-15 - MuKi.

Munkkiniemen Kisapoikien C-juniorit voittivat tänään mahtavan taistelun jälkeen SM-pronssia. Mitaliottelussa kaatui KTP, joka tuli SM-lopputurnaukseen toisen alkulohkon ykkösenä ja yhtenä mestarisuosikkina. Piskuiset munkkalaiset venyivät oikeaan aikaan parhaimpaansa ja toivat seuralle kauden toisen SM-mitalin B-poikien SM-kullan lisäksi.

MuKi lähti SM-lopputurnaukseen ilman alkupisteitä, mutta kevään aikana pelatut kovat EYBL-ottelut ovat selkeästi kehittäneet joukkuetta ja pojat olivat päättäneet lähteä taistelemaan mitalista. Lopputurnauksen avauspäivänä MuKi kärsi jatkoaikatappion (81-88) KTP:lle, mutta Munkan pojat näyttivät vaarallisuutensa pelaamalla enakkoluulottomasti ja rohkeasti.

Lauantaina MuKi puolusti kumoon suurikokoisen ja kehittyneen Kori-80:n luvuin 73-45. MuKi pelasi keravalaisia vastaan hienoa korista ja voittonsa ansiosta mahdollisuudet pronssimatsiin säilyivät elossa. Iltaottelun vastustajaa Pussihukkia ei MuKi ole vähään aikaan voittanut, mutta nyt oli eri ääni kellossa. MuKijengi jatkoi siihen mihin aamulla lopettivat ja vantaalaiset joutuivat nöyrtymään hyvään vireeseen nousseille länsi-helsinkiläisille pistein 80-61. Tämä voitto varmisti MuKille mahdollisuden ottaa revanssi kotkalaisista sunnuntain SM-pronssiottelussa.

Taistelu pronssista alkoi MuKin osalta herpaantuneesti. Kotka vei ottelun alkuminuutit nimiinsä, mutta mukilaiset hinasivat itsensä peliin mukaan ensimmäisen kympin loppuhetkillä. KTP käytti tehokasta prässipuolustustaan huomattavasti vähemmän kuin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa perjantaina ja MuKi sai pidettyä pallosta parempaa huolta. Sen ansiosta tekopaikkoja syntyi useammalle pelaajalle ja Munkan pojat laittoivat palloa pussiin laajalla rintamalla.

Ottelu eteni tasatahtiin kohti päätössummeria ja joukkueiden kannattajia pidettiin jännityksessä aivan loppuun asti. MuKin taitavat ja hyvin pelanneet takamiehet Teemu Suokas ja Oscar Storgård joutuivat viiden virheen vuoksi sivuun jo reilusti ennen loppuhuipentumaa, joten joukkueen henkinen kantti joutui todelliseen testiin. Siitä testistä MuKi selvisi kiitettävällä arvosanalla, sillä pojat puolustivat päätösminuutit täysillä ja repivät puolustuslevypallot megataistelija Andrei Makarovin sekä Touko Tainamon johdolla talteen. Toisessa päässä Jan Novitsky teki huikeita koreja ja hyvää taustatulitusta saatiin myös Eetu Marjasvaaralta sekä Juuso Vertiolta.

MuKin hermot säilyivät viimeiset hetket kylminä ja huimasti kauden aikana kehittynyt joukkue pääsi pokkaamaan pronssiset SM-mitalit kauden päätteeksi. Joukkue osoitti henkistä vahvuutta tiukassa paikassa ja pojat ovat mitalinsa reilusti ansainneet. Loppunumerot MuKille 70-63.

MuKi onnittelee C-poikiaan hienosta suorituksesta ja SM-pronssista. Finaalissa Honka voitti Pyrinnön, joten onnittelut myös Espooseen.

MuKin C-pojissa kaudella 2014-15 pelasivat:

2 Eetu Marjasvaara
6 Touko Tainamo
7 Petja Vertio
8 Joona Nordlund
10 Teemu Suokas
11 Tony Rautianen
12 Tomas Nikkilä
18 Jörgen Ek
21 Juuso Vertio
32 Jan Novitsky
33 Andrei Makarov
45 Verner Kortelainen
47 Oscar Storgård
55 Roni Jaarila

Valmennus: Masa Kaminen ja Jussi Tahvanainen
Joukk.joht: Tiina Rautiainen