A-pojat iloiseen voittoon sarja-avauksessa

10.10.2015

Robin Åvist pelasi rohkeasti.
Robin Åvist pelasi rohkeasti.
Jarno Oksanen pelaa loistavasti.
Jarno Oksanen pelaa loistavasti.
Markus Rautasalo toi MuKin peliin vauhtia. (Kuvat: Timo Rajala)
Markus Rautasalo toi MuKin peliin vauhtia. (Kuvat: Timo Rajala)

MuKin A-poikien kauden avaus ei olisi voinut paremmin sujua, kun kotikenttää puolustettiin ansiokkaasti ja joukkue otti voiton Salon Vilppaasta pistein 68-63. MuKin riveistä löytyi yllättäviä onnistujia, sillä vajaamiehistä joukkuetta täydennettiin B-pojilla, jotka pelasivat loisto-ottelun.

MuKi aloitti matsin vauhdilla ja Jarno Oksasen ranne oli yhtä hottina kuin Marttisen Rikun kokkaamat chicken wingsit. Kotijoukkue käväisi jo 11 pisteen johdossa, mutta Vilpas kiri tasoihin ja ohikin, kun puoliaikakahville siirryttiin. Vain ”Jabbari” Oksasen hurjan heittopelin ansiosta piste-ero säilyi MuKin kannalta kohtuullisena (32-37).

Toisella puoliajalla parrasvaloihin nousivatkin MuKin B-junnut kun avausviisikon virhetilit lähestyivät täyttymistään. Eetu Lähdetniemi, Markus Rautasalo ja Robin Åvist olivat ensi jaksolla vielä alkujännityksen pauloissa, mutta viimeisillä neljänneksillä pojat pelasivat kuin aikamiehet. Jopa kolme vuotta vanhemmat salolaiset eivät tahtoneet pysyä MuKin vikkelien 00-takamiesten perässä ja Eetu ”Löbö Jr.” Lähdetniemi väänsi korin alla kuin Löbo Sr. aikanaan.

Vilppaan johto saatiin käännettyä puolustusmuutosten avulla ja koko viimeisen jakson neljällä virheellä pelannut Miika Heinonen otti lopussa vastuuta ja loi paikkoja niin itselleen kuin muillekin. MuKille hieno taisteluvoitto pistein 68-63.

Ensi launtaina MuKin A-poikajoukkue matkaa Vantaalle, kun PuHu isännöi seuraavaa A-poikien SM-kierrosta Martsarissa. MuKi kohtaa PuHun lauantaina 17.10. klo 17:00 Martinlaakson koululla, tervetuloa kannustamaan poikia.

MuKi – Vilpas ottelutilastot