B-pojilla hieno päivä

1.11.2015

MuKi 00:n Tuomas Oksa uurastaa kummassakin päässä kenttää.
MuKi 00:n Tuomas Oksa uurastaa kummassakin päässä kenttää.
01-poikien Touko Tainamo on kehittynyt huimin harppauksin.
01-poikien Touko Tainamo on kehittynyt huimin harppauksin.

MuKin kummatkin B-poikajoukkueet esiintyivät edukseen SM-sarjan toisella kierroksella. MuKi 01 voitti niukasti kotonaan kookkaan Kori-80:n ja MuKi 00 nappasi Kallahdessa voiton vahvasta Wartti Basketista.

MuKi 01 osoitti kuuluvansa B-poikien SM-sarjaan, kun joukkue pystyi kaatamaan isokokoisen keravalaisryhmän pistein 67-65. Kooltaan pienemmät munkkalaiset taistelivat terhakkaasti ja pojat venyivät parhaimpaansa varsinkin levypallopelissä. Joukkue sulki vastustajan hyvin pois levypallotilanteista ja korjasi useimmiten pelivälineen haltuunsa.

Kisapoikien tehot jakaantuivat tasaisesti ja korintekijöitä löytyi useampia. Pitkässä juoksussa tämä tarkoittaa hyvää, kun joukkue ei ole vain parin syömähampaan varassa. Joukkue pyöritti kärsivällisesti peliään ja vaikka pallonmenetyksiä tuli jälleen hieman liikaa niin joukkue pelasi kypsästi. Joukkueelle itseluottamusta kasvattava voitto.

MuKi 00 sai vieraskentällä vastaansa Suomen fyysisimmän 00-joukkueen, Wartti Basketin. Länsi-helsinkiläisillä oli takanaan edelliseltä viikonlopulta hyvä EYBL-turnaus ja joukkueen fiilis oli kohdillaan. Wartti-ottelua odotettiin vesi kielellä.

WB otettiin vastaan huolellisesti ja joukkueen vahvuus korin alla oli tiedossa. Sieltä kotijoukkue kuitenkin teki lähes kaikki pisteensä kun ottelun alkuminuutteja pelattiin. Jos Wartti heitti ensimmäisen heittonsa ohi niin pojat rymistelivät todella vahvasti hyökkäyslevypalloihin ja saivat usein toisen yrityksen korintekoon.

MuKin puolustus oli kuitenkin tiivistä ja Wartti jäi puoliaikaan mennessä 22 pisteseen, kun MuKi oli tehnyt kymmenen enemmän. Toisella puoliskolla korihanat avautuivat ja MuKi pakotti kotijoukkueen odotetusti paikkapuolustukseen, kun ero kasvoi 15 pisteeseen. Munkkalaiset pystyivät luomaan paikkaa vastaan hyviä heittopaikkoja ja vaikka Wartti kavensi välillä piste-eroa, niin lopulta se venyi tulokseen 59-76.

Ensi sunnuntaina kummatkin MuKin B-poikajoukkueet pelaavat peräkkäin kotiottelunsa Munkkiniemen yhteiskoulussa. MuKi 00 kohtaa HNMKY:n klo 13:20 ja MuKi 01 saa vastaan ärsytetyn Wartin klo 15:20. Tervetuloa katsomaan vauhdikasta ja viihdyttävää junnukorista.