Kevätkausi pakkasista huolimatta vauhdilla käyntiin

10.1.2016

MuKi 00:n Lauri Laaksonen on aloittanut vuoden 2016 vahvasti.
MuKi 00:n Lauri Laaksonen on aloittanut vuoden 2016 vahvasti.
Roope Karhunen treenannut ahkerasti ja tulos rupeaa näkymään. (Kuvat: Mikko Kortemaa)
Roope Karhunen treenannut ahkerasti ja tulos rupeaa näkymään. (Kuvat: Mikko Kortemaa)
MuKi 01:n Andrei Makarov ei turhia kumarrellut Honkaa vastaan.
MuKi 01:n Andrei Makarov ei turhia kumarrellut Honkaa vastaan.
MuKi 01:n Joonas Laukkonen pelasi rohkeasti.
MuKi 01:n Joonas Laukkonen pelasi rohkeasti.
MuKi II:n Jere Päivinen valmistautui ToPoLa-otteluun huolella ja sen ansiosta sukkakin heilui mukavasti.
MuKi II:n Jere Päivinen valmistautui ToPoLa-otteluun huolella ja sen ansiosta sukkakin heilui mukavasti.

MuKin B-pojat jatkoivat SM-pelejään joulutauon jälkeen. Vanhemmat B-junnut (-00) löivät Kori-80:n, mutta nuoremmat (-01) joutuivat taipumaan Tapiolan Hongalle. Päivän päätteeksi miesten 2-divarijoukkue MuKi II nappasi tärkeän voiton ToPoLasta.

Munkkiniemen Kisapoikien 00-joukkue kohtasi huomattavan kookkaan Kori-80:n, kun ikäluokan SM-sarja jatkui tauon jälkeen. Viime kauden tapaan MuKin B-poikien ns. ykkösjoukkue pelaa suht. pienellä pelaajamäärällä, joten loukkaantumiset sekä sairastelut vaikuttavat aina joukkueen esitykseen. Nyt joukkueen kokoonpanosta puuttuivat Eetu Lähdetniemi, Emil Uotila, Daniel Saranen ja Tom Niiranen, eli kapealla ”rosterilla” lähdettiin keravalaisia vastaan.

Keravan joukkueessa on monta fyysisesti ja taidollisestikin lupaavaa junioria ja MuKi saikin tehdä tosissaan töitä, jotta pisteet jäisivät Munkkaan. Kori-80 sumputti korinalustansa tukkoon ja kun munkkiniemeläisten sihti viivan takaa oli hakusessa niin piste-ero pysyi tasaisena. Myös vauhdilla kasvaneet virhesarakkeet aiheuttivat huolta kotijoukkueen penkin päässä.

MuKi 00 löysi vihdoin kadoksissa olleen heittojyvänsä ja sen ansiosta hyökkäyspeli kokonaisuudessaan myös monipuolistui. Isommat peliminuutit saaneet Lauri Laaksonen sekä Roope Karhunen kiittivät saamastaan vastuusta ja pelasivat hyvän ottelun hyödyntämällä tekopaikkansa tarkasti. Robin Åvist, Joonas Timonen ja Tuomas Oksa esiintyivät tavoilleen uskollisesti tehokkaasti, aiheuttaen ratkaisuillaan vastustajalle jatkuvasti harmaita hiuksia.

MuKi 00:lle lopulta sarjapisteet lukemin 87-53. Joukkue kohtaa seuraavaksi Tapiolan Hongan jo tulevana keskiviikkona klo 17:00 Espoon Summahallilla. Ottelu on siirretty alkuperäisestä ajankohdastaan Unkarissa pelattavan EYBL:n takia, minne joukkue matkaa ensi viikonloppuna.

MuKi 01 puolestaan kohtasi juuri Hongan kun heidän vuoden 2016 SM-pelinsä starttasivat. Myös nollaykköset lähtivät vajaamiehisinä otteluun, sillä joukkueen parhaat pistemiehet Teemu Suokas (14,9 ppg) ja Jan Novitsky (10,4 ppg) istuivat penkin toisessa päässä siviliit yllään. Ryhmä ei kuitenkaan jäänyt murehtimaan poissaoloja vaan aloitti pirteästi ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli tasan 17-17. Sitten Honka kiristi selvästi otettaan ja löi puoliaikatilanteeksi 24-39.

Sama meno jatkui tauon jälkeen ja lopussa tulostaululla loistivat Hongan voittonumerot 45-87. MuKi 01:n ei kuitenkaan tarvitse hävetä esitystään. Joukkue taisteli hienosti yhtä sarjan kärkiporukkaa vastaan ja vain hieman paremmalla viimeistelyllä sekä pallon huolenpidolla ero olisi pysynyt kohtuullisempana.

MuKi 01:n väkivahva Andrei ”Arska” Makarov väänsi miehekkään tilastorivin 17/14/4 syöttöä. Hyvää taustatukea hän sai rohkeasti pelanneelta Joonas Laukkoselta, joka hääräsi vauhdikkaasti kummassakin kenttäpäädyssä.

Kisapoikien 01-joukkue jatkaa pelejään ensi viikonloppuna Moskovassa, kun joukkueen hyvin alkanut EYBL-kausi jatkuu tiukkojen pelien merkeissä. Toivottavasti joukkue tervehtyy pelikuntoon kuluvan viikon aikana, jotta vastustajat päästään haastamaan täydellä miehityksellä.

Miesten 2. divarin kärkipään kamppailussa MuKi II nappasi tärkeän voiton ToPoLasta. Avauskierroksella munkkalaiset kärsivät kuuden pisteen tappion, mutta nyt lehti kääntyi ja MuKi II:n voittopistetteet kirjattiin 91-72. Voiton ansiosta MuKi II on sarjataulukossa ylempänä mikäli joukkueet päätyvät samoihin sarjapisteisiin runkosarjan loputtua.