Szolnokista avausvoitto ja Moskovastakin hyviä uutisia.

16.1.2016

MuKin 01-pojat pääsivät seuraamaan Petteri Koposen matsia paikan päältä.
MuKin 01-pojat pääsivät seuraamaan Petteri Koposen matsia paikan päältä.

MuKin B-junnuilla oli positiivinen avauspäivä niin Unkarin kuin Venäjän EYBL-turnauksessa. Päivän pelien saldo oli 2-1, joka muodostui 00-poikien voitosta ja 01-poikien voitosta sekä niukasta tappiosta. Kumpikin joukkue pelaa lauantaina kaksi ottelua.

MuKi 00 kohtasi unkarilaisen Szedeakin avausottelussaan. Suomi-poikien esitys oli varsin ailahteleva, sillä hyökkäyspään loistosuoritusta saattoi seurata totaalinen nukahdus puolustuspäässä ja päinvastoin. Vastustajan sentterinä hääri reilusti mukilaisia pidempi Gergo Meleg, jonka nopeus ja liikkuvuus korin alla oli MuKin pojille myrkkyä. MuKi ei meinannut saada miestä millään kuriin, vaikka useampi pelaaja kävi yrittämässä hänen pysäyttämistään.

Munkkalaisten ilonaiheeksi nousi Ville Tahvanainen, joka oli tullut HNMKY:stä tuuraamaan MuKin loukkaantunutta Eetu Lähdetniemeä. Tarkkakätinen laituri aloitti ottelun vaihtopenkiltä, mutta irti päästyään laittoi poika pystyyn varsinaisen heittoshown tekemällä puoliaikaan mennessä 20 pistettä. MuKin vikkelät takamiehet löysivät Villen vapaana pick'n pop-tilanteista ja poika kiitti namupasseista. Myös Emil Uotila pelasi joukkueelleen tehokkaat minuutit virittämällä hieman kadoksissa olleen heittotouchinsa jälleen kuntoon. MuKille tärkeä 10 pisteen voitto (85-75)

Moskovassa nähtiin perjantaiaamuna hienosti taistellut MuKi 01-joukkue. Vielä viime kaudella suomalaiset lyönyt BS Vasileostrovskaya joutui poistumaan hulppealta CSKA:n peliareenalta päät painuksissa, kun MuKi 01 puristi voiton pistein 50-42.

Iltaottelussa moskovalainen BS Trinta oli muutaman pisteen verran parempi ja vei voiton lopulta nimiinsä 54-47. Tilastot otteluista eivät valitettavasti pidä aivan paikkansa, mutta lopputulokset kuitenkin ovat oikein.

MuKin nollaykköset pääsivät vielä päivän päätteeksi seuraamaan Petteri Koposen voittoon päättynyttä Euroliiga-ottelua.

Livestreamia ei Szolnokista valitettavasti pysty lähettämään, mutta Moskovasta se onnistuu. Tässä linkki 01-poikien livelähetykseen.