A-pojat makselivat kalavelkoja PuHulle

17.1.2016

Alen Kuran väänsi korin alla vahvasti.
Alen Kuran väänsi korin alla vahvasti.
Pyry Marttinen pelasi kauden parhaan pelinsä.
Pyry Marttinen pelasi kauden parhaan pelinsä.
Tuomo Antikainen naulasi kolkit 8/10.
Tuomo Antikainen naulasi kolkit 8/10.

Mukin A-pojilla oli suhteellisen tuoreessa muistissa lokakuussa sarjan toisella kierroksella kärsitty murskatappio Puhu Nationille Martsarin korispyhätössä. Jo perjantai-illan treeneissä sovittiin, että sellaista ei nyt päästetä tapahtumaan, oli sitten oma kokoonpano ottelussa mikä tahansa. Pojat laittoivatkin heti ottelun alusta alkaen heittoklinikan käyntiin ja kyykyttivät vierailijoita loppulukemin 95 - 75 (49 - 39).

Ottelu alkoi kovatempoisesti ja PuHu oli yksitellen vaihtanut koko viisikkonsa jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Vierasjoukkueella olikin selkeästi ottelussa tavoitteena vauhdin pitäminen alusta loppuun koko rosterin voimalla ja sitä kautta kotijoukkueen avainpelaajien väsyttäminen. MuKi laittoi kuitenkin kovan kovaa vastaan, taisteli puolustuksessa ja käytti viisikon nopeutta hyväkseen hyökkäyksessä. Pääarkkitehteina Miro Lukangu lentävillä ajoilla ja Tuomo Antikainen kovilla kolmenpisteenheitoilla. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 23 - 17.

Toinen neljännes oli hyvin pitkälle edellisen toisinto. PuHun pojilla oli työhaalarit päällä ja tilanteisiin rymisteltiin kovaa. Kotijengi taisteli parhaansa mukaan ja hyökkäyksessä piti pelin leveällä ja käytti hyväkseen tekopaikat kovalla prosentilla. Alen Kuran oli tukijalkoineen elementissään korin alla ja Pyry Marttinen ajeli mahtavasti haastettuihin lay-up ratkaisuihin ja laittoi niitä kiitettävästi pussukkaan. Tilanne 49 - 39. Ensimmäisellä puoliajalla murheenkryyninä olivatkin lähinnä huolimattomuusvirheet, menetyksiä oli yhteensä 8 ja niistä 6 askelrikkeillä. Lisäksi vierasjengille oltiin annettu jo siinä vaiheessa 9 hyökkäyslevypalloa. Tauolla sovittiin, että ne jätetään toiselle puoliajalle pelistä pois.

Kolmas neljännes alkoikin MuKin heittosirkuksella. Tuomo Antikainen ja Jarno ”Jabbari” Oksanen naulasivat vajaaseen neljään minuuttiin 4 kolmosta pussin pohjalle ja ero repesi yli 20 pisteeseen eikä loppuottelun aikana enää alle 15 pisteessä enää käynyt. Onnistumisia tuli laajalta rintamalta ja kun ottelu piti neljännen neljänneksen puolessa välissä ”tappaa”, tekivät pojat sen rutinoituneesti. Kolmoset osuttiin läpi ottelun mahtavalla 60 prosentin tarkkuudella ja kahden pisteen heitoissakin tarkkuus oli hyvä 46 prosenttia. Tästä on hyvä jatkaa play-off paikan metsästystä kohti tärkeää Namika Lahden kohtaamista loppukuusta.

Ottelutilastot