A-pojille nihkeä, mutta tärkeä voitto

13.3.2016

Miro Lukangu löi clampsit Vilppaan takamiehiin.
Miro Lukangu löi clampsit Vilppaan takamiehiin.

Hyvin kotikentällään pelaava Salon Vilpas kiusasi pitkään Munkkiniemen Kisapoikien A-juniorijoukkuetta. Vilppaan puolustus, MuKin huolimattomuus sekä ne kuuluisat Salohallin jäykät korit tekivät munkkalaisten korinteosta vaikeaa, mutta lopulta se tarvittava ero syntyi ja sarjataulukon kannata tärkeät pisteet matkasivat Munkkiniemeen.

Ottelun avausjakso ei tarjonnut katsojille paljoakaan onnistuneita suorituksia. Viiden minuutin pelin jälkeen tulostaululla ”komeili” tulos 2-2 ja MuKilla taisi olla tuplaten enemmän menetyksiä kuin pisteitä. Onneksi kotijoukkuekaan ei onnistunut heittopelissään kuin olisivat toivoneet, joten vähäkorinen avauskymppi päättyi lukemiin 11-11.

Myös toinen neljännes edettiin kori-korista meiningillä. Kotijoukkue jatkoi yrittämistään bonuskaaren takaa ja MuKi pyrki lähemmäksi koria. Kummallakin joukkueella oli vaikeuksia toteutaa taktiikoitaan, mutta MuKi onnistui jakson viimeisen minuutin aikana Enzo ”Enho” Kamisen ja Miika Heinosen koreilla kasvattamaan puoliaikajohdoksi 23-30.

Toiselle puoliajalle MuKi edelleen korosti pääsyä korin läheisyyteen ja se vihdoin tuotti myös tulosta. Enzo Kaminen nosti kuusi pistettä putkeen korin alta ja hieman myöhemmin Alen ”Allu” Kuran teki saman. Kun vielä Miika Heinonen äityi hurjaan vireeseen niin MuKi karkasi parhaimmillaan 16 pisteen johtoon (34-50).

Vilpasta ei kuitenkaan saatu karistettua lopullisesti kannoilta vaan kotijoukkue nousi vielä kuuden pisteen päähään (52-58) ennen kuin viimeinen viisiminuutinen pyörähti käyntiin. Helsinkiläisvieraat eivät herpaantuneet kotijoukkueen piristyneistä otteista, vaan joukkue pystyi vastaamaan Vilppaan nousuun omilla lääkkeillään, joita tarjoili enimmäkseen Miika Heinonen. Pikkuhiljaa parempaan kuntoon pääsevä fyysinen takamies tykitti ottelussa lopulta 30 pistettä ja oli kentän selkeä kunkku.

Puolustuspään ykkösenä hääri jälleen Miro ”Lockdown” Lukangu. Myös Munkkiniemen Mirzana tai Frank Rijkaardina tunnettu nuorukainen on varmasti yksi A-poikien SM-sarjan kovimpia puolustajia...ellei kovin. Heti hänen vierellään tulee Pyry ”Pyffe” Marttinen, jonka viime aikoina löytynyt hyvä pelivire hieman kärsi virhevaikeuksien johdosta. MuKille tärkeä voitto pistein 59-70.

MuKille siis tärkeät sarjapisteet ja ero pudotuspeliviivaan pysyi kutkuttavan pienenä. Seuraavaksi MuKi matkaa Karkkilaan, missä joukkue kohtaa viivan yläpuolella olevan ja vahvasti pelanneen KaU:n. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti jo perjantai-iltana klo 18:00. Seuraavana päivänä MuKi isännöi Honkaa klo 12:20, joten tiukka viikonloppu tulossa munkkalaisille.