A-poikien toinen joukkue selvitti 1. SM-karsinnat

18.9.2016


MuKi 2 jatkaa lohkoykkösenä A-poikien toiselle SM-karsintakierrokselle. Nokialla pelatuissa avauskarsinnoissa MuKi voitti kaksi ensimmäistä otteluaan (Sykki ja BC Nokia), mutta viimeisessä pelissään munkkalaiset kärsivät selvän tappion (Rocks 2).

Karsintaviikonloppu alkoi selkellä voitolla Sykki-PuHun kakkosjoukkuetta vastaan (38-124) ja sunnuntaiaamuna MuKi 2 kohtasi hieman yllättäen avausottelussaan Rocksin kaataneen BC Nokian. Turnausisännillä oli riveissään parimetrinen U18-maajoukkueen luottopelaaja Ville Haapoja, joka Rocks-pelissä äityi hurjaan koritehtailuun. Munkkalaisten ”jenkintappaja” Miro Lukangu piti Haapojan kuitenkin pihdeissään ja MuKi rallatteli lopulta selvään 61 pisteen voittoon (97-36) ja jatkopaikka karsintojen toiselle kierrokselle lähes varmistui. Vain yli sadan pisteen tappio viimeisessä ottelussa Rocksia vastaan pudottaisi MuKi 2:n jatkosta.

MaSun ja Wartin yhdistelmäjoukkue Rocks 2 oli puolestaan huomattavasti tukalammassa tilanteessa ennen viimeistä otteluaan MuKia vastaan. Ykköspelaajillaan karsintoihin tullut Rocks putoaisi jatkosta mikäli joukkue häviäisi ottelun Kisapoikia vastaan. Munkkalaisten löysyys ja Rocksin terävyys pitivät lopulta huolen siitä, että näin ei päässyt tapahtumaan. Rocksille selvä ja ansaittu voitto lukemin 58-80.

MuKi on tehnyt ASM-karsintoihin kaksi suhteellisen tasaista joukkuetta ja tavoitteena on saada kummatkin ryhmät SM-sarjaan, jotta mahdollisimman moni seuran pelaajista pääsisi pelaamaan kovempia ja kehityksen kannalta haastavampia otteluita. Paljon aiheestakin kritisoitu karsintasysteemi mahdollistaa joukkueiden kokoonpanojen rustaamisen omien tavoitteiden maksimoimiseksi, ja karsintojen jälkeen kokoonpanoja voi jälleen muuttaa mielensä mukaan. Nähtäväksi jää mihin sarjoihin MuKi lopulta joukkueensa saa ja millä kokoonpanoilla niitä pelataan.

Toisen karsintakierroksen lohkot ja järjestäjät arvotaan huomenna maanantaina. MuKi on viimeisen neljän vuoden aikana osallistunut A- ja B-nuorten SM-karsintoihin useammalla joukkueella, mutta kertaakaan seura ei ole vielä saanut järjestää karsintaturnausta. Osuisikohan tuurit kohdalleen huomisissa arvonnoissa?