Munkassa pelataan ensi kaudellakin nuorten SM-korista

2.10.2016

Otto Lecklin nostamassa kahta pistettä A-poikien SM-karsinnoissa.
Otto Lecklin nostamassa kahta pistettä A-poikien SM-karsinnoissa.

MuKi sai viikonlopun aikana joukkueet tulevan kauden A- ja B-poikien SM-sarjoihin. Jännittävät karsintaturnaukset pitivät joukkueita varpaillaan loppuun asti, sillä MuKin sarjapaikat ratkesivat vasta viimeisissä karsintapeleissä. 

B-pojat jatkoivat murhaavia esityksiään Säynätsalossa, kun päivä alkoi murskavoitolla SäyRistä pistein 91-34. MuKi kuritti myös toista keskisuomalaisjoukkuetta HoNsU:a lähes identtisin lukemin (37-95) ja kotiinpaluu iltaottelusta käynnistyi iloisissa merkeissä. Takataskussa oli ansaittu SM-sarjapaikka ja joukkue saa rauhassa aloittaa tehoharjoittelun kohti kevättä. Karsinnoissa pelannut joukkue oli vielä pahasti vajaamiehinen, mikä aiheutti hieman harmaita hiuksia ennen viikonloppua, mutta pojat selvittivät tonttinsa tyylikkäästi. Munkkiniemessä on tarjolla vauhdikasta B-poikakorista, kun SM-sarja pyörähtää käyntiin parin viikon päästä.

MuKi 1 hoiti Tampereella seuralle puolestaan paikan A-poikien SM-sarjaan. Joukkue voitti aamulla EBT:n ja illalla oli edessä pakkovoitto Kouvoista jos SM-sarjapaikka haluttiin pitää elossa. MuKi pelasi fiksusti ja hoiti ottelun nimiinsä 93-67. Voiton ansiosta MuKi 1 nousi lohkossaan toiseksi ja piti sijoituksensa kun Pyrintö 1 pelasi viimeisen merkityksettömän ottelunsa toisissaan eikä antanut Rocks 1:n yllättää ja viedä munkkalaisilta SM-sarjapaikkaa. Tammelassa tykittivät viimeisenä päivänä mm. Joonas Timonen ja Osse Koskela, joka säkitti tärkeitä kolmosia päivän aikana.

Kotkassa sunnuntai alkoi voitolla Hongasta, joka oli menettänyt mahdollisuutensa SM-sarjaan edellisen päivän tuloksillaan. Lähes heti perään alkoikin ottelu Ura Basketia vastaan, josta voitto tietäisi MuKille varmaa SM-paikkaa. Ura oli kuitenkin täysin toista mieltä ja antoi munkkalaisille elämänsä selkäsaunan. Kaarinan pojat heittivät aivan ilmiömäisesti ja puolustivat MuKi 2:n täysin sekaisin. MuKi kärsi täystyrmäyksen lukemin 99-58 ja Ura makseli takaisin vuoden takaisia kalavelkojaan. MuKi 2:n SM-sarjapaikka jäisi Ura:n ja KTP:n välisen viimeisen ottelun varaan. Ura Basket lopulta hävisi tuon ottelun ja KTP nousi ohi MuKin, jonka koriero oli kolmikon heikoin.

KTP ja Ura jatkavat siis A-poikien SM-sarjaan, joka on itseasiassa aivan oikein. Kummatkin joukkueet kuuluvat sarjaan ja tämä älytön karsintasysteemi kaipaisi jo jonkinlaista päivitystä, jotta karsintalohkojen epätasaisuudet saataisiin korjattua ja pelaajien järjetön kuormittaminen kohtuulisemmaksi. SM-karsintojen suurin kärsijä taitaa olla viime vuoden ASM-hopeamitalisti HoNsU, jonka kohtaloksi jää pelata valtakunnallista 1 divisioonaa.

MuKi tavoitteli kahta ASM-sarjapaikkaa, mutta siihen ei aivan kyetty. Paikka SM:ssä ja valtakunnallisessa ykkösdivarissa kuitenkin mahdollistaa pelaajien helpomman liikuttelun, mikä saattaakin olla seuralle jopa parempi vaihtoehto, sillä MuKin miesten 1B-divarijoukkueen kokoonpano muodostuu enimmäkseen A-pojista ja nyt pelaajien kuormitusta voidaan seurata entistä paremmin.

Munkkiniemessä siis jatkuvat nuorten SM-pelit myös alkavalla kaudella, joten tervetuloa seuraamaan maamme nuorten huippujen korkeatasoisia SM-otteluita Munkkiniemen yhteiskoululle.

B-poikien SM-karsinnat
A-poikien SM-karsinnat