Miehillä peruskauraa - niukat tappiot

7.11.2016

Antti "Hirviö" Hämmäinen...no ei Andy mikään hirviö ole, enemmänkin sellainen nallekarhu. Antti pelasi loisto-ottelun Karkkilaa vastaan.
Antti "Hirviö" Hämmäinen...no ei Andy mikään hirviö ole, enemmänkin sellainen nallekarhu. Antti pelasi loisto-ottelun Karkkilaa vastaan.

MuKin miehet pelasivat viikonloppuna kaksi divariottelua. Kummastakin jäi valitettavasti luu käteen tiukkojen vääntöjen jälkeen.

Perjantai-iltana saatiin vieraita Karkkilasta, kun KaU matkasi Munkkaan dirrekoitokseen. Molemmilla oli lähes koko rosteri täynnä pelimiehiä, MuKilta puuttui runkomiehistä ainoastaan Pursiainen, Päivinen ja pikkuhiljaa pelikuntoon toipumassa oleva Antikainen. Otteluun lähtiessä painotettiin kaaripuolustuksen tärkeyttä, koska koko vierasjengin rosteri tykkää kolmosia ilmaan laittaa.

Ottelu alkoi Karkkilan kolmella kolmosella ja 9-2 runilla. Se tiivistääkin hyvin MuKijengin keskittymisen tason ja taistelutahdon ensimmäisellä puoliajalla. Tilanne tauolla 27-45 ja takana kauden synkimmät 20 minuuttia. Ilman Make Rautasalon onnistumisia tilanne olisi voinut olla vielä heikompi.

Toinen puoliaika alkoi kuitenkin täysin eri merkeissä. Taisteluilme oli saatu takaisin ja onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Kotiyleisön suosikki Antti ”Hirviö” Hämmäinen pelasi kauden parhaan pelinsä ja teki koreja joka puolelta kenttää. Kolmannen neljänneksen päätteeksi ero oltiin saatu kavennettua kahteen pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla ilme pysyi samana ja Ede Marjasen riiston päätteeksi viimeistelemä ilmava sormirulla nosti MuKin jo kahden korin johtoon jakson puolivälissä. Tämän jälkeen Karkkila sai vaihteen päälle ja veti seuraavan kahden minuutin pätkällä 9-0 runin ja 5 pisteen johtoaseman. Tämän jälkeen MuKi ei enää päässyt koria lähemmäksi ja vierasjoukkueen kova pointti Janne Kinnunen sinetöi matsin naulaamalla pari erittäin kovaa heittoa pussiin. Lopputulos 77-82.

Matsin parasta antia kotijoukkueen silmin oli toisen puoliajan kova tsemppi, mutta ottelua ei tästä huolimatta pystytty sinetöimään voitoksi. Ehjän pelin kokonaisuus puuttuu vielä tämän kauden osalta kokonaan ja loppuhetkien vastuunkantajan roolia vasta asetellaan nuorille pelaajille.

Miesten ykkösdivisioona jatkui sunnuntaina vierasottelulla Jyväskylän Weikkoja vastaan. MuKileirissä tiedettiin JyWen vahvistaneen rivejään vielä muutamia vuosia sitten Venäjän superliigaa tahkonneella Sergei Chudinovskilla, joten lähtökohtaisesti sarjataulukon tilanne valehteli melko paljon. Myös 213 pitkä Alexey Ekimov, joka on kuulunut jopa Unics Kazanin Euroliiga jengiin, tiedettiin vaikeahkoksi vastukseksi junioripitoiselle jengille.

Otteluun lähdettiin yhdeksän pelaajan voimin, kun ”aikuisosastolta” mukaan saatiin ainoastaan (timanttiakin kovempi) Hämmäinen & Pursiainen kaksikko. Heti ajomatkan alkuun katseltiin lahdenväylän ketjukolarin selvitystöitä Kehä ykkösen kohdalla ja samalla päätettiin pitää ajovauhti äärimmäisen maltillisena. Perillä oltiinkin hieman myöhässä ja lämmittelyaika jäi 30 minuuttiin, mutta sen ei kuitenkaan annettu häiritä keskittymistä matsiin.

Game-plan oli suhteellisen selkeä: Pidetään Chudinovski alle kymmenessä pelitilanneheitossa, luotetaan Hämmäisen ja Alen ”Turkin Barbaari” Kuranin kykyihin pärjätä Ekimoville 1 vs 1 tilanteissa ja yritetään elää vastustajan muiden pelaajien onnistumisten kanssa. Tätä pojat toteuttivatkin lähes täydellisesti.

Ottelu alkoi MuKijengin 5-0 runilla, mutta sen jälkeen kotijoukkueen rajan takaa tulleet miehet pääsivät rokottamaan erittäin kovilla koreillaan ja nostivat JyWen johtoasemaan, joka kuitenkin kurottiin 17-17 tasatilanteeksi neljänneksen päätteeksi. Toisella neljänneksellä puolustus pysyi tiukkana ja taisteluilme oli hurjaa, mutta valitettavasti JyWen isot suomalaiset Mäntymaa & Pyykkönen osuivat rotaatioheitoissaan ja repivät hieman eroa tauluun. Neljännes päättyi tulostaulusekoiluun 35 sekuntia ennen taukoa, joka kesti lähes 10 minuutin ajan. Viimeiset hyökkäykset päättyivät molemmilla jengeillä koviin pussituksiin ja tilanne 39-32 kotijoukkueelle.

Toinen puoliaika alkoi odotusten vastaisesti katastrofaalisissa merkeissä kotijengin nopealla 6-0 runilla ja MuKin aikalisällä, jonka aikana käytiin joukkueen nuoren takamiesosaston kanssa läpi sitä, että kannattaako Ekimovia vastaan yrittää tehdä post-liikkeillä koria. Pituuseroa kun oli se 25-40 cm. Tästä ryhdistäytyneenä saatiinkin eroa heti kurottua ja puolustuksessa Ekimov lämmitettyä tekniseen virheeseen ja penkkikomennukseen. Allu Kuran käyttikin tilanteen hyödykseen ja pyörähteli pari näyttävää koria mahtavilla liikkeillä. Puolustuksessa taisteltiin hullun lailla ja pidettiin JyWe koko loppuneljännes 4 pisteessä ja tilanne saatiin kavennettua kolmen pisteen takaa-ajo asemaan.

Viimeisellä neljänneksellä käytiin johdossa pariin otteeseen ja oltiin aivan iskuetäisyydellä vielä viimeisen kahden minuutin aikana, mutta Mäntymaan kovat korit sekä pari harmillista menetystä ja lopulta takarauta tasoittavassa kolmen pisteen heitossa sammuttivat voittohaaveet. Lopputulos 71-66. Miika Heinonen oli kentän kingi tekemällä todella monipuolisesti pisteensä ja lisäksi Kuran & Pursiainen ansaitsevat kehut pelistä. Marttinen & Lukangu kaksikko piti Chudinovskin 11 heitossa ja 14 pisteessä, joka oli lähes juuri sitä mitä valmennus ennen matsia vaati.

Kotimatkalla ruokailtaessa seura sopi Panu Pursiaisen kanssa jatkosopimuksen vuoteen 2020 saakka. Onnittelut Panulle sopimuksesta!