B-poikien kärkiottelusta voitto Munkkaan

9.11.2016

Alexander "Allu" Aglassinger väänsi vahvasti korien läheisyydessä.
Alexander "Allu" Aglassinger väänsi vahvasti korien läheisyydessä.

Puhtaan pelin joukkueet MuKi ja Honka kohtaisivat sunnuntaina Munkan yhteiskoululla. Hurjatempoinen kamppailu kääntyi lopulta peliään rauhoittaneelle MuKijengille pistein 73-64. Sarjassa on enää kaksi tappiotonta joukkuetta, kun MuKi ja KTP eivät ole vielä kohdanneet vahvempaansa

Honka aloitti pelin hurjalla puolustusintensiteetillä. Joukkue painosti palloa ahnaasti ja syöttölinjoja pelattiin vahvasti yli. Kotijoukkue ei pystynyt rakentamaan tilanteita paineen alla ja Munkan kundit hukkasivat pallon ensimmäisellä kympillä peräti 11 kertaa. Jos puolustivat honkalaiset kovaa niin ei MuKin pojat jääneet kuitenkaan sen huonommiksi. Kotijoukkue ei ollut linjoilla niin aggressiivisesti kuin vastustajansa, mutta esti honkalaisten korintekoaikeet tavalla, joka sopi paremmin isokokoiselle materiaalille. Toki virheitä sattui myös puolustuksessa, mutta siellä päässä työskentely oli paremmin hallussa. Puoliaikatauolle siirryttiin MuKi-johdossa 34-29.

Tilannetta rauhoiteltiin tauolla ja kotijoukkueelle korostettiin järjen käyttöä yltiöpäisen vauhdinpidon sijaan. Korintekopaikkoja ruvettiin rakentamaan maltillisemmin ja pallosta pystyttiin pitämään hieman parempaa huolta. Tasaisissa merkeissä edettiin aina kolmannen jakson viimeiselle minuutille tilanteessa 51-47, jolloin oli Atte Vuoriston aika iskeä. Hurjasti kehinnyt laituri nakkasi kulmasta kaksi kolkkia sisään ja viimeiselle jaksolle lähdettiin kotijoukkueen komennossa lukemin 57-47.

Viimeisen neljänneksen alkuun munkkalaiset tehtailivat 6 pistettä putkeen ja ero kasvoi turvallisemman tuntuiseksi, kun hiekka pelikellossa väheni. Honka viritteli vielä loppukiriä terhakan Heikki Lambergin ja Jaakko Juuselan johdolla, mutta MuKijengin ote ei herpaantunut viime minuuteilla ja MuKille harvinainen 73-64 voitto Hongan 01-ikäluokasta.

Kotijoukkueen avainpelaajiin kuuluivat sisukkaasti taistellut Allu Aglassinger, pirteästi esiintynyt Teemu Suokas, tarkasti heittänyt Atte Vuoristo ja oivaa pelisilmää (8 syöttöä) osoittanut Eepi Tuononen. Joukkueen kovat pelit jatkuvat ensi sunnuntaina, kun pojat matkaavat Tampereen Pyrinnön vieraaksi.