Miehillä viihdyttävä korismatsi

14.11.2016

Alen "Turkin Barbaari" Kuran vääntää hyviä pelejä miesten dirressä.
Alen "Turkin Barbaari" Kuran vääntää hyviä pelejä miesten dirressä.

Viikonloppu huipentui myöhään isänpäivän iltana miesten ykkösdivisioonan otteluun Raholan Pyrkivää vastaan. Katsomoon olivat löytäneet ajankohdasta johtuen ainoastaan kaikista kovimmat MuKi-fanit ja varmaan juuri tästä syystä tunnelma äityikin aika-ajoin jopa kiihkeäksi. Tuloksena oli fyysisen matsin jälkeen 85-90 tappio.

MuKin kokoonpanosta puuttui vielä tämän viikon huilannut Antikainen, polveaan paranteleva Päivinen sekä kaikki Prahassa olleet 00-pojat ja vielä sunnuntaina-aamuna vemppaosastoon ilmoittautui myös edellisenä päivänä teipatulla nilkalla ASM-matsin tsempannut Lukangu. Myös Osse Koskela mursi harmillisesti sormensa lämmitellessä ja on seuraavan kuukauden sivussa. 10 timantin kovaa pelaajaa kuitenkin saatiin kentällä käymään ja kaikki tekivät hommia kiitettävästi. Se ei vaan riittänyt.

Ottelu alkoi vaikeissa merkeissä fyysisen vastustajan vaihtaessa kaikki skriinit ja roikkuessa hand-checkin avulla aivan iholla kiinni. Heidän taktiikka toimi hienosti tuomarilinjan ollessa ottelun alussa salliva ja passiivista puolustusta odottanut MuKijengi oli koutsia myöten helisemässä. Aikalisä, eikä edes ensimmäinen pikkutauko tuonut muutosta asiaan, kun toinen neljänneskin alkoi vieraiden onnistuneilla kaukoheitoilla. Tilanne oli 13 minuutin jälkeen pahimmillaan 15-37 ja vierailta tuntui onnistuvan kaikki. Sitten tapahtui muutos parempaan kotijengin pelaamisen tasossa ja samoin tuomarilinjassa, kun hand-checkit alettiin ottaa pois. Vapaaheittoja heitettiin oikein urakalla. Myös vieraiden hurja hyökkäyspeli saatiin hallintaan. Alen Kuran toi penkiltä energiaa ja korille päin suuntautuvaa hyökkäysvoimaa ja teki hienot kuusi pistettä heti erän loppuun. Tilanne kavennettiin 9 pisteen takaa-ajo asemaan 37-46.

Toinen puoliaika alkoi mahtavasti kahdella kovalla korilla ja vieraiden aikalisällä. RaPy sai myös oman runinsa erän puolivaiheissa ja ero nousi yli kymmeneen pisteeseen, mutta Allu Kuranin hurja hyökkäyspäivä ja Miika Heinosen kolmonen summeriin nosti MuKin 56-62 tilanteeseen kolmannen erän päätteeksi. Viimeisessä erässä molempien hyökkäyspelin taso nousi selkeästi ja kovia koreja tehtiin molempiin päihin. Pyry Marttinen nosti vapareillaan MuKin tasatilanteeseen 74-74 vajaa kolme minuuttia ennen täyttä aikaa ja kaikki näytti rohkaisevalta. Seuraavassa hyökkäyksessä vieraiden kova korintekijä Tommi Rasi latasi kuitenkin kolmospussituksen sukkaan ja kotijengin pahan menetyksen jälkeen juostiin vielä lay-up ja ero viiteen pisteeseen. Viimeisen kahden minuutin aikana pilli oli herkässä ja stoppeja ei saanut aikaan millään. Pursiainen nosti MuKin vielä 3 pisteen päähän nelisen sekuntia ennen päätösvihellystä, mutta riistoa ei enää viimeisessä sivurajassa saatu aikaiseksi. Lopputulos 85-90.

MuKin parhaimmistoa olivat jälleen hirmuisen tilastorivin kasannut Heinonen, joka on ottanut nuorena poikana jengin johtavan pelaajan viitan rohkeasti harteilleen. Kuran, Marttinen ja Pursiainen pelasivat myös matsin hyökkäyksen osalta aivan osaamisen ylärajoilla. Tosin mainittakoon, että Allulle on tilastoihin merkitty Enzon pussittama kolmonen ;)

Seuraavien viikkojen treeneissä täytyy alkaa miettiä puolustuksen tason parantamista ja loppuhetkien pelaamista. Niissä on melko lailla parantamista.