Nuorten SM-sarjoissa hyvä MuKi-päivä

5.12.2016

Oscar Storgård palasi pitkältä sairaslomalta ja auttoi hienosti B-poikia Kauhajoella.
Oscar Storgård palasi pitkältä sairaslomalta ja auttoi hienosti B-poikia Kauhajoella.

MuKi korjasi sarjapisteet niin A- kuin B-poikien lauantain SM-sarjaotteluissa. Vanhemmat mukilaiset löivät Namika Lahden ja nuorempi ikäluokka kävi Kauhajoella kaatamassa paikallisen Karhun. Ainoastaan A-poikien divariottelussa kärsittiin tällä kertaa tappio LrNMKY:lle.

A-poikien SM-sarja on tällä kaudella erittäin mielenkiintoinen ja tasainen. Useampi joukkue taistelee pääsystä neljän parhaan joukkoon ja mitalipeleihin. Runkosarjaotteluilla onkin jo nyt suurempi merkitys.

Munkkalaiset matkasivat hyppyrimäen juurelle Lahden suurhalliin ja joukkueen pyrkimyksenä oli jatkaa edellissunnuntain hyviä otteita. Siinä jengi onnistuikin hyvin, sillä puoliajalla MuKin johto oli 44-24 ja numeroistakin voi päätellä puolustuksen toimineen varsin tehokkaasti.

Tauon jälkeen pelattiin tasaisissa merkeissä ja näin ollen sarjapisteet lähtivät Munkkiniemeen. Vierailijoiden onnistujiin lasketaan takamiesosaston kolmikko Heinonen-Marttinen-Rautasalo, joka vei kotijoukkueen takamiehiltä tilan pois ja sukkakin heilui toisessa päässä ihan mukavasti. Helsinkiläisten isompi kalusto ei pisteillä juhlinut, kun paukut taisi mennä Namikan maajoukkuesentteri Robert Bärlundin kaitsemiseen. MuKille voitto lukemin 65-85.

Valtakunnallisessa ykkösdivarissa MuKi joutui tunnustamaan LrNMKY:n paremmakseen. MuKin puolustus oli sitä kuuluisaa ”Swiss Cheeseä”, eikä Lappeen poikien tarvinnut suuremmin ahkeroida tekemänsä 87 pisteen eteen. Vierailijat ajelivat vuorollaan korille, eikä kotijoukkueen jalat tai tahto riittäneet estämään Namikan koritehtailua. Sarjapisteet Nuijamaalle numeroin 72-87.

MuKin B-pojat pelasivat poikkeuksellisesti sarjapelinsä jo lauantaina. Pahasti siipirikkoinen helsinkiläisryhmä reissasi lakeuksille jo perjantaina 9 pelaajan voimin. Kokoonpanosta olivat sivussa loukkaantumisten takia edelleen pitkäikaispotilaat Touko Tainamo, Juuso Vertio, Akseli Karppinen, Jan Novitsky, Tony Rautiainen ja loppuviikosta sairastuvalle liittyivät myös Eetu Marjasvaara ja Andrei Makarov. Joukkue on käsinyt kohtuuttoman paljon loukkaantumisista ja sen myötä harjoittelukin on ollut vaikeaa. Onneksi A-pojat ovat tulleet jeesaamaan joukkueen harjoituksiin aina silloin tällöin. Positiivisiakin uutisia on joukkueella tiedotettavanaan, kun Oscar Storgår palasi ”vemppaosastolta” ensimmäistä kertaa pelaavaan kokoonpanoon ja hienosti palasikin.

Kauhajoella nähtiin suvereeni MuKi-näytös, kun Karhu saatiin näyttämään talviunille valmistautuvalta. Kotijoukkue oli lähes koko pelin ajan staattisessa paikkapuolustuksessa ja munkkalaisvieraat nauttivat koko joukkueen voimin sen murtamisesta. Peräti seitsemän MuKi-pelaajaa heitti kaksinumeroiset pisteluvut hyvillä prosenteilla. Tästä on paljon puhuttu joukkueen keskuudessa ja valmennusjohdolle poikien vahva joukkuepelaaminen antoi paljon uskoa paremmasta keväästä. MuKi päästeli lopulta selvään 66-107 voittoon.