Taas lähellä, mutta niin kaukana

17.1.2017

16-vuotias Tuomas Oksa on esiintynyt pirteästi MuKin miesten peleissä.
16-vuotias Tuomas Oksa on esiintynyt pirteästi MuKin miesten peleissä.

MuKin 1DB-joukkue joukkue vieraili sunnuntaina Espoonlahdessa ja taisteli loppuun asti sinnikkäästi. Kotijoukkue oli kuitenkin kokeneempi ja vei tasaisen ottelun nimiinsä 79-69. Korinteko oli nuorille mukilaisille vaikeaa eikä hyökkäyspään onnistujia ollut liikaa.

MuKin miesten divarijoukkue yrittää edelleen saada pistesarakettaan karttumaan, jotta sarjapaikka saataisiin varmistettua ilman villikorttihakemusta. Hyvä yrittäminen ei aina riitä, vaan joukkue tarvitsisi onnistumisia laajemmalla rintamalla eikä ripaus onnekaan olisi pahitteeksi. EBT:n kotiluolassa nähtiin taas yritteliäs MuKijengi, mutta voittoon asti eivät munkkalaisten paukut riittäneet.

MuKi rimpuili EBT:n perässä läpi ottelun. Jatkuvat puolustuksen muutokset saivat kotijoukkueen hyökkäyksen yskähtelemään ja espoolaisten jenkkikolmikko (Cartharn & Gouch & Graham) joutui uurastamaan tosissaan pisteidensä eteen. Valitettavasti myös helsinkiläisten korinteko oli työn ja tuskan takana, mutta joukkue oli kuitenkin vielä iskuetäisyydellä tilanteessa 71-67, kun pelikellossa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. MuKi ei pystynyt enää venymään ja kotijoukkue vei viime hetket nimiinsä ja koko ottelun numeroin 79-69.

Kisapojat oli jälleen liikkeellä nuorella kokonnpanolla eikä poikien esityksessä ollut hävettävää. Nuori joukkue taisteli jälleen kelvollisesti, mutta tyytyväisyyteen ei ole varaa sillä vain voitot lasketaan. Joukkueen pitää pystyä puristamaan itsestään vieläkin enemmän tehoja, jotta kyseistä sarjaa pelataan myös ensi kaudellakin. Vaikka muutamat joukkueet vielä vahvistavat kokoonpanojaan ammattipelaajilla niin MuKin täytyy luottaa omiin nuorukaisiinsa kevään ratkaisevissa peleissään.

MuKin paras EBT:tä vastaan oli rohkeasti pelannut Tuomas Oksa. Viime kesän 16-vuotiaiden EM-kisoissa viidenneksi sijoittuneen Suomen maajoukueen kapteeni pelasi loistavasti kummassakin kenttäpäädyssä. Urheilullinen takamies viimeisteili tarkasti 20 pistettä ja liimasi EBT:n jenkkivahvistuksista Joshua Gouchin tiukasti.

Tulevana sunnuntaina MuKi kohtaa HNMKY:n Mykissä klo 18:00 alkavassa ottelussa ja tiistaina 24.1. vieraaksi saapuu sarjakärki PuHu (klo 19:00). Tervetuloa kannustamaan poikia.