MuKi-pojilla loistava EYBL-viikonloppu

26.1.2017

MuKin 00-pojat jatkavat EYBL:ä puhtaalla pelillä.
MuKin 00-pojat jatkavat EYBL:ä puhtaalla pelillä.
Joonas "Laku" Laukkonen ajaa tyylikkäästi korille U16-turnauksessa Riiassa.
Joonas "Laku" Laukkonen ajaa tyylikkäästi korille U16-turnauksessa Riiassa.

Viime viikonloppuna MuKin 00- ja 01/02-pojat pelasivat 9 kansainvälistä ottelua, joista voittoja otettiin hienosti 7 kpl. Tappiotkin olivat minimaalisia, joten näiden joukkueiden viikonloppua voidaan pitää onnistuneena.

MuKin B-pojat (01-02 synt.) matkasivat Latvian pääkaupunkiin Riikaan pelaamaan EYBL:n U16 ikäluokan 1. divisioonan toista osaturnausta. Ennakkoon vastassa oli kovia joukkueita ja poikien tuli venyä parhaimpaansa, jotta menestystä olisi luvassa. Pojat tekivät työtä käskettyä ja voittivat viidestä ottelustaan kolme. Tappiot tulivat niukasti kolmella ja yhdellä pisteellä, joten puhdas saldokin oli hyvin lähellä.

Joukkueen pelissä on enemmän ja enemmän merkkejä paremmasta ja Riiassa nähtiin välillä todella hienoa joukkuepelaamista, jonka perään on kuuluteltu pitkin alkukautta. Pieniä nukahduksia ja pehmeyttä leypallopallopelaamisessa toki vielä ilmenee, mutta joukkueen suunta on oikea. Vaatimustason täytyy edelleen nousta ja säilyä kauden loppuun asti.

B-poikien rekordi EYBL:ssä on tällä hetkellä 6-4, kun viime kausi kyseisessä liigassa päättyi rekordiin 4-11. Pojat ovat siis petranneet otteitaan ja taistelu Superfinaalipaikasta jatkuu mitä ilmeisemmin Moskovassa maaliskuun puolivälin jälkeen. Vastassa silloin on mm. Khimki, CSKA, Trinta, jne. eli vastus ei ainakaan helpotu.

Seuran nuorimmat A-pojat, eli vuonna 2000 syntyneet tekivät puolestaan reissun Slovakiaan, mikä oli jokaiselle matkaan lähteneelle uusi aluevaltaus. Pienessä Levicen kaupungissa pelattiin EYBL:n Central Regionin U17 B-lohkon viimeinen turnaus. MuKi oli voittanut ensimmäisessä osaturnauksessa Prahassa kaikki neljä otteluaan ja sama tahti jatkui myös Levicessä.

MuKin 00-poikien pelaaminen oli aivan eri tasolla kuin muilla turnauksen joukkueilla. Pelin tempo, intensiteetti ja joukkuepelaaminen oli vastustajille liikaa ja suomalaiset voittivat kaikki neljä otteluaan selvin numeroin. Munkkalaisjoukkue eteni lohkoykköseksi ja jatkaa taisteluaan pääsystä EYBL:n superfinaaleihin maaliskuun lopulla Unkarissa pelattavassa play off-turnauksessa, mihin osallistuvat MuKin lisäksi lohkokakkonen USK Praha, järjestävä seura Alba Fehervar sekä A-lohkon kaksi parasta joukkuetta, jotka varmistuvat tulevana viikonloppuna.

MuKin Tuomas Oksa valittiin B-lohkon MVP-pelaajaksi, Eetu Lähdetniemi turnauksen All Stars-viisikkoon ja Emil Uotila nimettiin joukkueen MVP:ksi.