Kauden ensimmäinen kotivoitto ja voittoputki

6.2.2017

Tuomo piti Sergein pihdeissään.
Tuomo piti Sergein pihdeissään.

MuKin miesten divarijengi voitti ensimmäistä kertaa kotisalissaan ja toisen ottelunsa putkeen juuri kun niitä eniten tarvittiin. Taistelu sarjapaikasta jatkuu ja sunnuntain voitto-ottelu JyWeä vastaan antaa pojille rutkasti lisää itseluottamusta loppukauden peleihin.

MuKi oli ennen sunnuntain ottelua kaksi voittoa edellä suoran putoajan paikalla olevaa LrNMKY:tä ja samoissa pisteissä JyWen kanssa. Munkkalaiset tiedostivat JyWe-ottelun merkityksen sarjasijoituksen kannalta ja joukkue valmistautuikin peliin huomattavasti tarkemmin. Voitolla saataisin lisää eroa lappeerantalaisiin ja JyWe:kin jäisi keskinäisissä otteluissa taakse jos ottelu voitettaisiin yli viidellä pisteellä.

Kotijoukkue on monessa pelissään aloittanut pehmeästi ja antanut vastaustaja karata lähes 20 pisteen puoliaikajohtoon. Nyt oli eri ääni kellossa ja joukkue kävi vastustajan kimppuun heti ottelun alkuminuuteista lähtien. MuKi käväisi jo 12 pisteen johdossa, mutta JyWe pääsi kaventamaan tilanteeksi 24-17 ensimmäisen kympin päätteeksi.

Toisella neljänneksellä MuKin puolustus tiivistyi entisestään. Tuomo Antikainen teki mielettömän kovaa duunia vuosikausia Venäjän superliigaa pelanneen Sergei Chudinovskikhin kanssa. JyWen kauden parars pistemies (18 ppg) sai vain neljä pelitilanneheittoa aikaiseksi ja kasasi yhteensä vain 6 pistettä. Myös Pyry Marttinen puolusti aivan järjettömällä intensiteetillä ja syöksyi useamman kerran pallon perään riistäen sen joukkueelleen. Pisteitäkin Rikun poika teki hienosti 19. Vanhalta maajoukkuetakamieheltä Juha Steniltä tutut kuperkeikat jäivät ainostaan uupumaan Pyffen pelistä, muuten hän suhasi kuin Juppe aikoinaan.

Ison pään kalusto Antti Hämmäisen johdolla sai JyWen toisen vänäläisvahvistuksen Alexey Ekimovin pään pyörällä ja jättikokoinen sentteri keskittyikin sen jälkeen enimmäkseen leukojen louskutukseen ja kyynärpäiden heilutukseen. MuKi-peliin itänaapurista tuotu kolmas vahvistus Dimiitri Kriukov heitti pari kovaa koria, mutta MuKin kaatajaksi ei hänestäkään lopulta ollut.

MuKi jatkoi yritteliästä pelaamistaan ottelun loppuun saakka ja nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa Munkkiniemen yhteiskoulussa pistein 95-68. Ei tarvitse olla älytön fakiiri todetakseen MuKin pelanneen selkeästi kauden parastaan. Jokainen pelaaja täytti hienosti paikkansa ja ansaitsee kehut vaikka nimiä ei otsikoissa esiinnykään.

MuKijengi on vasta nyt saamassa lopullista kokoonpanoaan kasaan, sillä kauden aikana rosteri on elänyt todella paljon loukkaantumisten, sairasteluiden ja muiden menojen johdosta. Nyt pelaajia löytyy jokaiselle pelipaikalle ja tempoa pystytään pitämään korkealla. Nuorelle joukkueelle tosin sattuu välillä turhia uinahduksia, mutta niitäkin tulee koko ajajn vähemmän. Voittojakin on nyt kaksi peräkkäin, joten voitaisiinko sanoa että joukkue on voittoputkessa :) ?

Länsi-Helsinkiläisillä on jäljellä vielä kuusi runkosarjaottelua miesten 1B-divarissa ja niistä pari voittoa auttaisi suunnattomasti sarjapaikan säilyttämisen suhteen. Seuraavaksi joukkue jahtaa pisteitä tulevana perjantaina, kun joukkue vierailee ensi kertaa upouudessa Tesoman palloiluhallissa ja vastassa Raholan Pyrkivä. Ottelu alkaa klo 19:00.