B-pojilla hieno EYBL-kausi

23.3.2017

MuKin B-pojat pelasivat kelpo kauden EYBL:ssä.
MuKin B-pojat pelasivat kelpo kauden EYBL:ssä.

MuKin B-pojat päättivät EYBL:n (European Youth Basketball League) runkosarjan viime viikonloppuna Moskovassa. Joukkue taisteli viimeiseen asti pääsystä liigan lopputurnaukseen Latviaan, mutta tavoite jäi lopulta yhden voiton päähän.

Kisapoikien EYBL-pelit alkoivat marraskuussa Tallinnassa. Joukkue aloitti kauden mollivoittoisesti, kun BC Tarto (EST) löi hermostuneesti pelanneen suomalaisjoukkueen maan rakoon heti kättelyssä. MuKijengi toipui selkäsaunasta kuitenkin nopeasti ja laittoi hanakasti kampoihin runkosarjan lopulta voittaneelle VKM-Silputalle (LIT). Kahden tappion jälkeen sisuuntuneet suomalaiset ottivat avausturnauksessa voitot kolmessa viimeissessä pelissän, kun suomalaisten paremmemmuuden saivat todeta SC Audentes (EST), BS Riga (LAT) ja Stellazzurra (ITA). Nousujohteisesti edenneet peliesitykset jättivät mukilaisille hyvän maun suuhun turnauksen päätyttyä.

Toinen osaturnaus pelattiin Riiassa ja MuKi jatkoi vahvaa peliään heti turnauksen avausotteluissa. Suurikokoinen Admiralteiskaya (RUS) kaatui selkeästi ja vielä suuremmin numeroin otti nekkuun Ridzene (LAT). Kolmannessa ottelussa MuKi kärsi harmittavan kolmen pisteen tappion BS Riga/DSN:lle, mutta neljännessä pelissään munkkalaiset kaatoivat Belgian ”HBA:n” VBL Topsportschoolin aivan loisteliaalla pelillä. Turnauksen viimeisessä pelissä jäi joukkueelle jossiteltavaa, kun BS Klaipeda kairasi suomalaisilta pisteen voiton, vaikka MuKilla oli voiton avaimet vielä käsissään aivan loppuhetkillä.

Kolmanteen ja viimeiseen osaturnaukseen Moskovaan MuKi lähti kuudella voitolla ja neljällä tappiolla. Joukkueen tiedossa oli, että 3-4 voittoa tarvitaan, jotta huhtikuun lopulla pelattavaan Superfinaaliin vielä päästäisiin. Länsi-Helsinkiläiset aloittivatkin turnauksen upeasti. Ensiksi kaatui jättikokoinen BC Khimki (RUS) pisteellä ja iltaottelussa lyötiin MuKille vielä aiemmilta kausilta ylitsepääsemätön este BS Spars myös yhdellä pisteellä jatkoajan jälkeen. Kolmannessa pelissä Venäjän ikäluokan mestari BS Trinta oli viidellä pisteellä parempi ja myös CSKA (RUS) aiheutti suomalaislle tappion, joten viimeisessä ottelussa MuKi oli pakkovoiton edessä, jotta lopputurnauspaikka olisi vielä mahdollinen. MuKi päättikin runkosarjan selvään voittoon BC Krasnoyarskista ja pojat jäivät ottelun jälkeen puristelemaan CSKA:n voittoa Khimkistä, joka takaisi MuKijengille paikan lopputurnauksessa. Lopputurnauspaikan jo varmistanut CSKA ei kuitenkan pystynyt voittamaan verivihollistaan, joten se tarkoitti MuKin jäävän ensimmäisenä joukkueena lopputurnauksen ulkopuolelle.

MuKin peli EYBL:ssä oli koko ajan nousujohteista. Pojat taistelivat tasapäin vastustajiensa kanssa ja joukkueen ilme oli periksiantamaton läpi runkosarjan. Vaikka Suomen mittapuussa MuKi on varsin isokokoinen joukkue niin EYBL:ssä vastustaja oli lähes aina vielä numeroa kookkaampi. Varsinkin venäläisjoukkueista löytyi aina selkeästi isompia kavereita, jotka myös liikkuivat kentällä kuin pienet miehet. Kaudella 2015-16 MuKin B-poikien rekordi EYBL:ssä oli 4-11, kun se tällä kaudella oli lopulta 9-6. Joukkue pystyi siis petraamaan peliään ja itse asiassa BC Tarto-ottelua lukuunottamatta jokainen matsi oli voitettavissa. Nyt joukkue kuitenkin keskittyy kotoiseen SM-sarjaan ja pyrkii siinäkin venymään niin pitkälle kuin mahdollista.