2001-pojat EYBL finaalikokemusta rikkaampi

23.4.2018

MuKin 2001 ikäluokka vahvistettuna muutamalla 2002 pelimiehellä pelasi viimeisen yhteisen turnauksen joukkueena ja päätti urakkansa U17-sarjan superfinaaleihin. Tuloksellisesti turnauksesta jäi luu käteen, mutta pelillisesti kolme matsia todella kovia joukkueita vastaan.

Kaavion suhteen tuuri ei ollut MuKijengin puolella, kun avausottelussa vastaan asteli kotijoukkue VKM. Joukkueen riveissä kirmasi kentälle 7 kpl Liettuan U16-maajoukkueessa viime kesänä EM-kisoissa pelanneita pelimiehiä, joista kourallinen ottaa osaa Lietuvos Rytasin U18-joukkueessa Adidas Next Generation turnaussarjaan. ”Nuorten Euroliigassa” jengi onkin päässyt aina finaaliturnaukseen saakka, joka pelataan toukokuussa Belgradissa. Ensimmäisen pelin vastus oli siis hurja ja pelin kovuus ja intensiteetti täysin eri tasolla kuin mihin ollaan Suomen kamaralla totuttu. Settien juoksemisesta ei ollut mitään hyötyä ja jokainen palloskriini sekä palloton skriini rikottiin VKM:n toimesta fyysisellä pelaamisella. Jos skriiniin jäätiin, vaihdettiin se välittömästi ja tukittiin helpot korintekotilanteet. MuKilla oli koko ottelun aikana alle kourallinen helppoja heittoja ja pääsääntöisesti jokainen hyökkäys päättyi haastettuun heittoon tai erittäin haastettuun leijappiin. Peli-ilme ja taistelu olivat kuitenkin erinomaisella tasolla ja Teemu Suokkaan 1vs1 haastamisen avulla jengi kipusi kolmannen jakson loppupuolella vielä iskuetäisyydelle reilun 10 pinnan päähän, kunnes neljännen jakson puolivälissä selkäranka lopulta katkesi. Lopputulos 57-81. 

VKM rallatteli ylivoimaisesti koko turnauksen voittoon ja lähimmäksi heitä pääsi välierissä Moskovan Trinta. Lopulta siinäkin matsissa ero repesi lähes 20 pisteeseen. Nähdyn perusteella voi todeta positiivisesti, että hyvänä päivänä kaikki muut turnauksen jengit ovat voitettavissa ja siitä täytyy pojille ja heidän kehittymiselleen sekä pelitaidoille nostaa hattu päästä. 

Sijoitusotteluissa ensin oli vastassa BS Spars Latviasta ja lopuksi espanjalainen Ciudad de Mostoles. Molemmista otteluista tuli tiukan väännön jälkeen muutaman pisteen tappio. Peli-ilme oli molemmissa otteluissa kohdallaan, mutta ensimmäisen pelin tappio kaiversi selkeästi hiukan mieltä eikä huippupeleihin enää ylletty. 

Joukkue pelasi nyt toistaiseksi viimeisen yhteisen turnauksensa ja pelaajien ensi kauden suunta varmistuu lähempänä kesää. EYBL-turnauksien osalta matka on ollut pitkä ja kehitys hienoa. Ensimmäisenä vuotena päästiin juuri ja juuri mukaan 1. divisioonaan ja siitä lähtien joukkueen sijoitus on jokaisena vuotena kohonnut pikkuhiljaa ylöspäin. Viime vuonna superfinaalipaikka jäi yhden voiton päähän ja tänä vuonna se lopulta saavutettiin. MuKi haluaa kiittää Eezyä ja Viherviisikkoa poikien turnausmatkojen tukemisesta, mahtavaa että tahtoa tukea junioriurheilua yritysmaailmasta löytyy.