A-sarjoissa runkosarjan loppu häämöttää

30.3.2018

Viime viikonloppuna pelattiin tärkeät matsit, kun molemmissa valtakunnansarjoissa oli pudotuspelipaikkojen kannalta keskeiset ottelut edessä.

Lauantaina VK1-sarjassa oli vastassa vitospaikkaa hallussaan pitänyt PuHu. Ottelu oli tasaista ja fyysistä vääntöä ensimmäisen jakson loppupuolelle saakka, kunnes MuKi vetäisi viimeisen kahden minuutin aikana 10-0 runin ja jatkoi väkevää hyökkäyspelaamista myös toisen jakson ajan. Puoliajalla tilanne oli 45-27 ja hyvänolontunne kiipesi puseroon. Puhu nousikin aggressiivisella puolustuksellaan parhaimmillaan neljän pisteen päähän päätösjakson lopussa, kunnes kotijengi sai pelinsä raiteilleen ja lasketteli 81-62 voittoon. Ottelu oli hyvätasoinen ja MuKijengin parhaat onnistujat Vuoristo, Aglassinger & Rautiainen. MuKi varmisti paikkansa final 4:ssa ja jäljellä on vielä kaksi runkosarjan ottelua. Ne voittamalla tuo final 4 -tapahtuma pidetään 100% joko Munkkiniemessä tai Espoossa. Panosta siis riittää sarjan huipentavalle Kokkolan ja Kauhajoen reissulle.

ASM-sarjassa sunnuntaina vastaan asteli aina vaikea Karkkila. Puoliajalle eroa saatiin vaivoin revittyä jokunen piste, mutta kolmannella jaksolla vierasjengi näytti mistä puusta he ovat veistettyjä ja painoivat kovia heittoja pussin pohjalle sekä itsensä kuskin paikalle. Valmentajan motivointivinoilun jälkeen MuKijengi keräsi itsensä viimeiselle jaksolle ja lopulta nihkeän väännön jälkeen kirjattiin voitto pistein 95-69. Emppu Uotila oli kentän paras ja lämmitti matsissa ranteensa tulikuumaksi ja sama meno jatkui myös M1DB pelissä tiistaina. Karkkila pelasi viidellä jätkällä 195/200 minuuttia ja hyvin pelasikin. Jätkät ottavat irti itsestään kaiken mitä pystyvät ja taistelevat viimeiseen saakka. Siitä voi jokainen mallia ottaa.

MuKi varmisti runkosarjan voiton, kun yksi matsi Kouvolassa on pelaamatta. Välierissä vastaan asettuu KTP.