C-pojat komeasti SM-sarjan lopputurnaukseen!

8.4.2018

Daniel Kallströmin käsi kävi kuumana varsinkin KTP:tä vastaan. (Arkistokuva)

MuKin C-junnut (5-1) isännöivät viimeistä SM-sarjaturnausta lauantaina Munkkiniemessä. Vierailijoiksi saapuivat KTP Kotkasta (4-2) sekä Tampereen Pyrintö (4-2). Turnauksessa oli jaossa viimeiset paikan toukokuun alussa pelattavaan SM-sarjan lopputurnaukseen Kisakallioon ja ennakkoon kaikilla kolmella joukkueella oli sinne vielä täydet mahdollisuudet. MuKin treeniviikko oli hieman rikkonainen, sillä täydellä miehistöllä ei päästy kertaakaan kunnolla harjoittelemaan ja kentällä pelasikin muutama puolikuntoinen kaveri.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa kohtasivat MuKi sekä KTP. Kotkalaisten ottelun ensisekunneista lähtien asettama paikkapuolustus oli aiheuttaa kotijoukkuelle harmaita hiuksia, mutta poikien rautainen puolustus edesauttoi sitä, että pojat pääsivät hyvin juoksemaan kenttää ja sitä kautta luomaan hyviä korintekopaikkoja. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen komennossa 37-28. Hieman jobin postia MuKin leiriin kuitenkin satoi, kun Leo taittoi nilkkansa ikävän näköisesti ja hänen pelinsä päättyivät siihen. Toisella puoliajalla KTP sai alusta saakka kirivaihteen päälle ja erilaiset paikkaprässivariaatiot aiheuttivatkin hieman sekaannusta MuKin pelaamisessa. Neljännen erän alkuun kotkalaiset tulivat jo pinnan päähän, mutta aikalisän jälkeen kotijoukkuetta saatiin hieman rauhoiteltua ja viriteltyä uusi vaihde päälle, joka kantoi lopulta komeaan 65-54 voittoon. Tämä voitto varmisti sen, että MuKi pelaa toukokuussa C-junnujen SM-sarjan lopputurnauksessa!

Toisessa ottelussa Pyrintö juoksi Kotkalta jalat alta ja varmisti tällä voitollaan myös paikan lopputurnaukseen. KTP jäi siis tällä kertaa valitettavasti rannalle näistä peleistä.

MuKi ja Pyrintö kohtasivat vielä iltapäivämittelössä, jossa ei isommin siis panosta sarjataulukon näkökulmasta ollut. MuKi lähti ottelua kuitenkin voittamaan, kuitenkin niin että minuutteja tultaisiin kierrättämään enemmän kuin aamuisessa Kotka-pelissä. Pyrintö hallitsi ottelua alusta saakka aggressiivisella puolustuksella ja erityisesti tehokaksikko Little-Medzou oli hankala pideltävä MuKin pojille. Tämä parivaljakko tekikin Pyrinnön 82:sta pisteestä peräti 59. Lopputulos Pyrinnölle lukemin 82-66. MuKia vastaan ei ole juurikaan tällä kaudella näin aggressiivisesti  puolustettu, johon selvästikään joukkue ei ollut tottunut. Tämän tyyppisiä puolustuksia kaipaisi lisää Suomi-korikseen, sillä pitkällä tähtäimellä ajateltuna tässä kehittyy niin puolustajat kuin hyökkääjätkin, jotka joutuvat paineen alla tekemään nopeampia valintoja ja se taas vie pelaajia sekä lajia kotimaassamme eteenpäin.

Pyrintö-tappiosta huolimatta C-pojat ovat mahtavassa vireessä ja kehittyneet valtavasti kauden aikana. Vielä kertaakaan joukkue ei ole päässyt pelaamaan ns. ihannekokoonpanolla, joten toivotaan että lopputurnaukseen joukkue saa kaikki pelikykyisinä mukaan. Kevään aikana jokainen kundi pääsee vielä taistelemaan mitaleista, sillä lopputurnauksen lisäksi joukkue on varmistanut paikkansa eteläisen alueen niin ykkös- kuin kakkosdivarinkin aluefinaaleissa.