C-pojat SM-sarjassa neljänsiksi

10.5.2018

Hurjasti kehittyneet C -pojat olivat todella lähellä finaalipaikkaa.

MuKin C-pojat matkasivat viime perjantaina Kisakallioon C-poikien SM-sarjan lopputurnaukseen. Jo etukäteen oli tiedossa, että yhtään helppoa peliä ei ole luvassa, mikäli joukkue haluaa selvittää tiensä mitalipeleihin.

Ensimmäisessä alkulohkon pelissä perjantai-iltana MuKi sai vastaansa ennalta kovaksi tiedetyn WB-Pantterit. Runkosarjassa tappioitta edennyt WB-Pantterit oli MuKille tuttu vastus samasta runkosarjan alkulohkosta. Tällöin joukkueiden kohtaaminen oli päättynyt WB-Panttereiden 82-57 voittoon. MuKi lähtikin otteluun hakemaan revanssia tuosta kohtaamisesta.

Suunnitelma otteluun oli selvä. Tarkoitus oli puolustaa WB-Panttereiden muutamat avainpelaajat pimentoon ja estää helpot ajot sisälle. Tätä suunnitelmaa joukkue toteuttikin erinomaisesti kolmen erän ajan ja viimeiseen erään päästiin lähtemään MuKin hienoisessa 45-41 johdossa. Viimeisessä erässä Pantterit löysi kuitenkin uuden vaihteen hyökkäykseensä ja tykitti peräti kuusi kolmosta ja yhteensä 34 pistettä koko erään. Näin MuKille tappio lukemin 65-74.

Lauantaiaamuna vastaan asettui Kouvot. Vain kahdeksan miehen voimin liikkeellä olleen Kouvojen tiedettiin olevan pieni, mutta sitkeä taistelijajengi. MuKi hallitsi ja johti ottelua läpi pelin, mutta Kouvot ei missään vaiheessa luovuttanut, vaan pysytteli sitkeästi iskuetäisyydellä noin 10 pisteen päässä. Paikkaprässillä ja aggressiivisella syöttölinjojen puolustamisella MuKi sai pakotettua Kouvot menetyksiin ja pääsi itse juoksemaan helppoja nopeita hyökkäyksiä. Laajemmalla materiaalilla pelannut MuKi vei lopulta ottelusta voiton lukemin 65-55.

Lauantai-iltana alkulohkon viimeisessä ottelussa vastaan asettui Salon Vilpas. Ottelun panos oli kaikille selvä: voitolla jatkoon ja mitalipeleihin, tappiolla lohkon kolmas sija ja pelaamaan sijoista 5-6. Puolustuksessa palattiin ensimmäisen pelin suunnitelmaan. Ajot korille oli estettävä ja Vilpaksen pitkä pelaaja saatava pimentoon. Jälleen MuKin puolustus toimi kolme erää lähes moitteettomasti ja Vilpas olikin kolmen erän jälkeen saanut kasattua taululle vain 30 pistettä. Viimeiseen erään päästiin lähtemään MuKin 44-30 johdossa. Vilpas ei kuitenkaan luovuttanut ja MuKin puolustus alkoi hiukan rakoilla. Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Vilpas oli noussut jo kahden pisteen päähän. Minuutti ennen loppusummeria MuKin Daniel Kallström naulasi kuitenkin kovan kolmosen säkkiin ja viiden pisteen johto piti loppuun asti. Lukemin 53-48 joukkue varmisti paikkansa seuraavan aamun välieriin.

Sunnuntain välierässä vastaan asettui edellisen viikonlopun aluefinaaleista tuttu vastus Tapiolan Honka. Honka oli tähän asti selvinnyt sekä runkosarjassa että lopputurnauksessa tappioitta, joten tähän lähdettiin hakemaan muutosta. MuKi sai peliin hyvän alun ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin MuKin 18-7 johdossa. Honka kuroi kuitenkin johdon nopeasti kiinni ja loppupeli sujui tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden johtaessa vuorotellen muutamalla pisteellä. Minuutti ennen loppua MuKi oli viiden pisteen takaa-ajoasemassa. Ensin Joona Heinonen ajollaan ja sen jälkeen Daniel Kallström vapareillaan nostivat kuitenkin joukkueen pisteen päähän ja Honka oli pakotettu aikalisälle, kun peliaikaa oli jäljellä 53 sekuntia. Vain seitsemän sekuntia ennen loppua Honka onnistui vielä kovalla pitkän matkan kakkosellaan nostamaan itsensä kolmen pisteen johtoon ja oli MuKin vuoro siirtyä aikalisälle. MuKi sai vielä viimeisillä sekunneilla tasoitusheiton ilmaan, mutta valitettavasti pallo kolisi raudoista ulos. Harmittavalla kolmen pisteen tappiolla MuKin tie vei pronssiotteluun.

Pronssiottelussa vastaan asettui uudelleen edellisiltana kohdattu Salon Vilpas. Väsymys painoi jo selvästi MuKin poikien jaloissa ja näytti siltä, että kaikki paukut oli jätetty aamun välierään. Joukkue nukahteli puolustuksessa ja hyökkäyksestä puuttui liike lähes kokonaan. Vilpas tykitti heittonsa tarkasti läpi koko pelin, kun taas MuKilla kolisivat ajoittain helpotkin heitot raudoista ulos. Joukkueen pelaaminen rentoutui vasta viimeisessä erässä, kun ottelun lopputulos oli jo selvä. MuKin puhti ei enää riittänyt viimeisessä ottelussa ja Vilpas korjasi pronssiset mitalit kotiin 19 pisteen voiton turvin.

Vaikka mitaleita ei SM-sarjasta kotiin tullutkaan, voi joukkueen suorituksista silti olla ylpeä. MuKi oli sarjan paras helsinkiläinen joukkue, eikä SM-sarjan neljäs sija ole todellakaan huono suoritus. Joukkue esitti turnauksessa sellaista taistelutahtoa ja -ilmettä, josta valmentajat voivat olla ylpeitä. MuKin taisteluilme ja aggressiivinen puolustus keräsivät runsaasti kehuja myös vastustajien valmentajilta ja turnauksen katsojilta. Tällaisella taisteluasenteella on hyvä jatkaa kohti tulevia kausia. Nyt on joukkueen aika hengähtää silti hetki ennen valmistautumista tulevaan kauteen ja kesätreeneihin.