C-pojille SM-sarjassa voitto ja tappio

5.2.2018

Manu: Oli tilanne mikä tahansa, Manulta ei taistelutahtoa puutu

C-pojat pelasivat viikonloppuna jälleen SM-sarjaa, kun joukkue matkasi WB/Panttereiden isännöimän turnauksen vieraaksi Kallahteen. Kolmantena joukkueena turnauksessa oli pääosin 2005-syntyneistä koostunut Tapiolan Hongan joukkue.

Avausottelussa kohtasivatkin puhtaalla pelillä sarjassa olleet WB/Pantterit sekä MuKi. Pojat näyttivät olevan hyvin latautuneita alkulämmittelyn alusta lähtien ja usko siihen, että pystyttäisiin tosissaan haastamaan kaudella toistaiseksi ilman tappioita edenneen isäntäjoukkueen oli vahva. Latautuminen meni kuitenkin täysin päinvastaiseen suuntaan. Ottelu alkoi MuKin pojilla erittäin hermostuneissa merkeissä, mikä näkyi erityisesti puolustuspäässä, jossa pojat olivat toistuvasti askeleen perässä. MuKi joutui heti virhevaikeuksiin joukkuevirheiden täytyttyä jo kahden ja puolen minuutin jälkeen. Erän loppua kohden asia ei juurikaan helpottanut, sillä ensimmäisessä erässä MuKille tuomittiin peräti 10 virhettä. Avauskympillä WB/Pantterit takoi 32 pinnaa, joista peräti 19 syntyi vapaaheittoviivalta. MuKin vastaava pistesaldo ensimmäiseen erään oli 15, joten takaa-ajo oli melkoinen heti kättelyssä. Loppupelissä pojat pääsivät hieman paremmin peliin mukaan, mutta WB/Panttereiden vahva alku oli syönyt ukoista parhaan terän ja näin ollen voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Lopputulos ansaitusti WB/Panttereille lukemin 82-57.

Päivän toisessa ottelussa lyhyen huilin jälkeen vastaan asettui Tapiolan Honka, jonka kokoonpano oli pääosin 2005-syntyneitä. Valmennukselle haasteita tuottikin se, miten aamupelin pettymys saataisin pyyhittyä mielestä pois. Pojat käyttivät alusta lähtien kuitenkin fysiikkaansa ja kokoa hyväksi ja karkasivat puoliajalla jo 51-24 johtoon. Toisella puoliajalla näppärät honkalaiset väläyttelivät omaa osaamistaan, mutta MuKijengi sai kasvatettua eroa tasaisesti lisää ja annettua kaikille kokoonpanossa olleille tasaisesti minuutteja. Lopputulos MuKille 91-51.

Näin ollen on SM-sarjan runkosarja puolivälissä ja MuKi porskuttaa komeasti saldolla 3/1. Joukkueella riittää kuitenkin vielä rutkasti enemmän potentiaalia ja joukkue tarvitseekin enemmän WB/Panttereiden kaltaisia kovia pelejä, jossa puolustus laitetaan todelliseen testiin. MuKi on päässyt viimeiset pelit liian helpolla nimenomaan puolustuksellisesti ja se ei myöskään voinut olla näkymättä ottelun alussa.

Tumppi: Myös Tumppi kuului viikonlopun onnistujiin. Tässä Tumpin selän takaa syötöstä pääsee nauttimaan Tomi.