Ensimmäinen kotiviikonloppu pelejä takana U19 sekä M1DB

14.10.2018

MuKin A-pojat jatkoivat urakointiaan U19 SM sarjassa sekä miesten ykkösdirre B:ssä ja otteluissa pysyttiin voitto kannassa. Lauantaina kaatui HoNsU ja sunnuntaina PuHu.

Lauantain ottelu alkoi katastrofaalisesti ja puolustus ei maistunut ollenkaan. Aikaisempiin vuosiin verrattuna enemmän aggressiivista pelitapaa on harjoiteltu treeneissä kiitettävästi koko alkukausi, mutta U19 peleihin sen saaminen mukaan vie näköjään aikansa. Pelaajat valuvat vanhasta tottumuksesta kaaren sisälle ja pallollisen paine unohtuu helposti. Samalla pelin tempo muuttuu merkittävästi itselle epäedulliseksi ja kaikki tehdään puolustuksessa puolivaloilla. Samalla kun toinen joukkue pääsee vauhtiin, on pelin kurssia äärimmäisen vaikea kääntää oikeaan suuntaan.

Tämä jatkui kotijengin osalta aina kolmannen jakson loppupuolelle asti, kunnes muutaman pallonhallinnan ero saatiin väkisin lyötyä taululle. Neljännellä jaksolla ilme muuttui entistä paremmaksi ja ero kasvoi reiluun 10 pisteeseen. Lopputulos 103-92. Onnittelut HoNsU:lle erittäin hyvästä ja yritteliäästä pelistä. Mukijengin parhaat ottelussa olivat ilahduttavasti alkukauden loukkaantumisesta pelikuntoon toipuva Filemon Halmesmäki sekä molempiin suuntiin töitä paiskineet Åvist & Oksa kaksikko. Myös Karri Kortemaan peli-ilme on ollut alkukauden sekä treeneissä että peleissä kiitettävä.

Sunnuntaina oli vuorossa taas kotiavaus M1DB:ssä ja toisessa kenttäpäädyssä kovasti edellisestä kaudesta uudistunut paikallisvastus PuHu. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja PuHu pelasi erittäin hyvin. Mukijengin yritys, otteluun ja sen tilanteisiin keskittyminen ja sitä kautta myös toteutus oli ainakin kotijengin lasit päässä katsottuna 99% tasolla. Urheilussa 99% fokus tarkoittaa valitettavasti 50% lopputulosta ja pelaaminen oli erittäin vaikeaa. Virheitä tehtiin kaiken aikaa molemmissa päädyissä ja ottelu eteni kori korilta. Ensimmäisen puoliajan lopussa MuKi sai viimeisen 2 minuutin aikana 12-0 runin ja ero repesi puoliajalle hieman hämäävästi 11 pisteeseen.

Toisella puoliajalla hommia alettiin painamaan 100 lasissa ja se alkoi samalla näkymään taululla murhaavasti. Pelaamiseen saatiin syvyyttä kovilla rolleilla sekä leikkauksilla ja tilaa alkoi syntymään myös kaarelle sekä ajotilanteisiin. Puolustuksessa pelattiin tarkasti sekä kovaa ja vapaat heittopaikat olivat PuHulla kovan työn takana. Sama tahti jatkui lähes ottelun loppuun saakka ja vasta viimeiset pari minuuttia pelailtiin molemmin puolin. Lopputulos 111-65.

Kotijoukkueen parhaat olivat 99-kolmikko Antikainen, Rajala sekä Kaminen. Näistä varsinkin Maku pelaa nykyisin niin kovaluisesti, että ryske kuuluu katsomoon saakka. Nuoren miehen kroppa on kehittynyt väkevään kuntoon. Tuomo taas laittoi erittäin kovia kolmipisteisiä naruihin hyvän puolustuksen lisäksi ja Enzo pelasi monipuolisesti pelipaikoilla 1-4 jakaen muutaman todella kauniin passin korintekotilanteeseen.

Positiivista alkaa olla se, että kesän pitkän omatoimisen jakson jälkeen joukkue alkaa päästä kuntoon ja samalla myös loukkaantuneet pelaajat tekevät paluuta treeneihin sairastuvalta. Meno on ollut intensiivistä ja kehittymistä on silmin nähden tapahtunut.